Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poruka bombaša

Džohar Carnajev ostavio poruku u čamcu u kojem je pronađen

tamerlan carjanev,džohar carnajev
Reuters/PIXSELL
17.05.2013.
u 08:58

Džohar Carnajev navodno je u čamcu u kojem je pronađen ostavio poruku "Kada napadnete jednog muslimana, napali ste sve muslimane"

Džohar Carnajev, optužen za bombaški napad na Bostonski maraton, koji je pronađen kako se krije u čamcu nekoliko dana nakon eksplozije u kojoj je poginulo troje ljudi, a ozlijeđeno 264, ostavio je pisanu poruku s opisom napada kao odmazde za američke ratove u muslimanskim zemljama, prenosi Aljazeera.

Carnajev je, prema anonimnim izvorima, u unutrašnjosti čamca olovkom ispisao poruku "kada napadnete jednog muslimana, napali ste sve muslimane" prenosi Aljazeera i navodi kako nemaju potvrdu istinitosti ove informacije.

"U suštini, poruka kaže da je napad bio odmazda za američke zločine nad muslimanima u mjestima poput Iraka i Afganistana, te da su žrtve bostonskog napada 'kolateralna šteta', na isti način kako su nedužne žrtve bile kolateralna šteta u američkim ratovima širom svijeta“, rekao je reporter CBS-a John Miller, nekadašnji glasnogovornik FBI- a, prenosi Aljazeera.

Džohar Carnajev trenutačno se nalazi u zatvorskoj bolnici u Bostonu i ako bude osuđen, suočit će se s mogućom smrtnom kaznom.

>>Amerikanci optužuju Ruse da su zatajili informacije o bombašu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije