Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Pukanić

Uskok: Đurović poticao bandu, a izrečena kazna je preblaga

\'01.09.2010., Zupanijski sud, Zagreb -  Na zupanijskom sudu u Zagrebu nastavljeno je sudjenje Robertu Matanicu, Luki Matanicu, Amiru Mafalaniu, Bojanu Guduricu, Slobodanu Djurovicu za ubojstvo Ive Pu
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
16.02.2011.
u 20:30

Za razliku od suda, Slobodan Šašić, zamjenik ravnatelja USKOK-a, smatra da je zločinačka organizacija dokazana.

"Izrečena kazna Slobodanu Đuroviću kao poticatelju neosnovano je preblaga. Poticatelj je idejni začetnik kaznenih djela, jer bez njegove aktivnosti kaznenih djela ne bi ni bilo. Poticatelj je ključna osoba koja svojom aktivnošću stvara mogućnost za počinjenje kaznenih djela i odlučna je za stvaranje volje kod neposrednih počinitelja..."

Notorno je da nema Joce

Stoji to, među ostalim, u žalbi Slobodana Šašića, zamjenika ravnatelja USKOK-a, na nepravomoćnu presudu kojom su Robert Matanić i drugi ukupno nepravomoćno osuđeni na 150 godina zatvora zbog likvidacije Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008. godine.

Tužitelj u žalbi traži da Vrhovni sud ukine presudu i odredi novo suđenje ili barem izrekne veće kazne od onih koje je izreklo vijeće zagrebačkog Županijskog suda kojim je predsjedala Ivana Kršul.

Jedna od spornih stvari iz nepravomoćne presude za USKOK je ispuštanje Sretena Jocića iz činjeničnog opisa, uz obrazloženje suda da Jocić nije bio optuženik u tom postupku.

"Notorno je da Jocić nije optuženik u ovom postupku, ali je optuženik za isto djelo u Srbiji", navodi se u žalbi uz precizno pobrojene veze Jocića, Đurovića te Roberta Matanića.

Tužitelj se u žalbi poziva i na iskaz krunskog svjedoka Tomislava Marjanovića koji je iskazivao da je zajedno s Matanićem u Bugarskoj radio za Jocića dok ih je financirao Đurović.

Ubojstva u Bugarskoj

Taj podatak, kao i podaci Interpola Sofija iz kojih je vidljivo da su Robert Matanić, ali i Luka Matanić i Amir Mafalani te krunski svjedok, boravili u Bugarskoj u vrijeme kada su ondje počinjena ubojstva osoba koje bugarska policija smatra pripadnicima kriminalnog miljea, za USKOK su dokaz da su Matanić i društvo ipak bili zločinačka organizacija, a ne grupa, kako je to na kraju utvrdio sud.

Komentara 9

MM
Mladen Miletić
00:57 17.02.2011.

Stvarno me zanima dali večina ljudi-Hrvata zaista vjeruje da su to zaista krivci za smrt Pukanića ?

MM
Mladen Miletić
00:59 17.02.2011.

Mi znamo kako istina izgleda kada se politika i pravosuđe skupa udruže u jednu ideju politiku ! Onda teorija prelazi u praksu !

NE
nekavisipedro
12:01 17.02.2011.

Na žalost opet hrpa netočnih podataka, sud ima neke putovnice iz kojih se jasno vidi kad je tko bio u Bugarskoj, a Interpol ne bi dao netočne podatke. Opet se naše tužiteljstvo izvlači i želi na silu dokazati nedokazivo. Za čiji račun?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije