Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarna akcija

Dubrovačko-neretvanska županija donirala 10 tona mandarina Vukovarsko-srijemskoj županiji

Branimir Bradarić
04.11.2022.
u 14:11

Donirane mandarine biti će proslijeđene korisnicima vukovarskog Caritasa kao i brojnim udrugama koje će potom mandarine podijeliti svojim članovima.

I ove godine nastavljena je humanitarna akcija u okviru koje Dubrovačko – neretvanska županija daruje mandarine Vukovarsko – srijemskoj županiji koje se potom dijele Caritasu i raznim udrugama. Prema riječima župana Dubrovačko – neretvanske županije Nikole Dobroslavića radi se o akciji koja je pokrenuta prije 13 godine i kroz koju se 10 tona mandarina daruje najistočnijoj hrvatskoj županiji.

- Ovo je predbožićni poklon u znak prijateljstva, partnerstva i suradnje dvije županije. Pri tome ne ostajemo samo na gestama nego radimo na još boljoj suradnji dvije županije. Radimo i na plasmanu proizvoda iz Slavonije za potrebe turizma. Ne ide to lako ali smo napravili prve korake i očekujemo sve bolju suradnju – kazao je Dobroslavić.

 Dodao je da očekuje kako će suradnja biti još bolja i plodnija kada se završi koridor 5C što će prometno približiti krajnji jug i krajnji istok Hrvatske.  

Župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić zahvalio je na donaciji napominjući kako je on samo nastavio jednu dobru humanitarnu akciju koja traje već 13 godina.

- Ona nije samo humanitarna nego je i pokazatelj sve bolje suradnje dvije županije. Tradicionalno početkom studenog mjeseca iz Dubrovačko – neretvanske županije kao dar nam dolaze mandarine dok Vukovarsko – srijemska županija u suprotnom smjeru, također kao dar, šalje donaciju jabuka – rekao je Dekanić.

Donirane mandarine biti će proslijeđene korisnicima vukovarskog Caritasa kao i brojnim udrugama koje će potom mandarine podijeliti svojim članovima. Župnik župe Svetoga Josipa Radnika Josip Milić kazao je kako vukovarski Caritas skrbi za više od 140 obitelji kao i da pomažu onima kojima je najpotrebnija pomoć.

- Pomažemo im na razne načine pa tako osiguravamo hranu, odjeću, obuću, medicinska pomagala, pomažemo kod plaćanja režija, a obiteljima u potrebi osiguravamo i drva za ogrjev. Sami to ne bi mogli tako da ovisimo o pomoći i donacijama prijatelja – rekao je župnik Milić.

Komentara 1

Avatar krcedolac
krcedolac
14:28 04.11.2022.

Ajde i koja dobra vijest da se dogodi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije