Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obljetnica oluje

J. Kosor: Godine krize su iza nas, očekuje nas gospodarski rast

kosor u kninu (1)
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/3
04.08.2011.
u 09:37

Danas je u Kninu, uoči obilježavanja Oluje., J. Kosor u Kninu otvorila gospodarski forum ''Europska unija – iskoristimo priliku za Hrvatsku''.

– U sljedećim godinama bilježit ćemo gospodarski rast – rekla je premijerka Jadranka Kosor u Kninu na gospodarskom forumu ''Europska unija - iskoristimo priliku za Hrvatsku'', dodajući da su krizne godine iza nas.

– Malo ih je vjerovalo u završetak pregovora s EU ove godine na 20. obljetnicu neovisnosti, ali se i na tom velikom poslu pokazalo da moramo biti jedinstveni. Ulazak u Europsku uniju otvara nam velike mogućnosti i moramo do ulaska puno raditi, pogotovo u gospodarstvu, a Vlada će raditi na jačanju gospodarstva – rekla je premijerka Kosor.

Na skupu sudjeluje 65 hrvatskih tvrtki.

– Mi imamo velike potencijale, ali u Europskoj će nam uniji biti kako si sami napravimo – rekao je predsjednik uprave Agrokora Ivica Todorić.

U Kninu se danas okuplja cijeli državni vrh uoči obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja. Predsjednica Vlade sastala se s predstavnicima braniteljskih zadruga.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović obići će štandove braniteljskih zadruga u parku u Ulici dr. Franje Tuđmana, a na Trgu dr. Ante Starčevića predsjednik i premijerka Jadranka Kosor nazočit će otkrivanju spomenika hrvatske pobjede "Oluja '95''. Predviđeno je obraćanje predsjednika Republike Ive Josipovića. Spomenik će otkriti djeca hrvatskih branitelja poginulih u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

U Knin stiže i oporba. Predsjednik SDP-a Zoran Milanović sudjelovat će na svečanom obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i zajedno s čelnicima Kastavske skupine danas će položiti vijence i zapaliti svijeće ispred spomenika hrvatske pobjede "Oluja '95.''.

Štand braniteljskih zadruga u Kninu oko 17 sati posjetili su predsjednik RH Ivo Josipović te predsjednik Sabora Luka Bebić, koji je novinarima izjavio kako se subjektivno osjeća dobro.

- Ritam treba malo smanjiti, ali ne previše jer ni to nije dobro. Spomenik pobjede u Kninu je nešto što se ne propušta i zato sam danas ovdje - rekao je Luka Bebić.

>>Boris Tadić: Srbija 4. kolovoza tuguje za žrtvama zločina

Ključne riječi

Komentara 228

ZM
zmaj5
13:24 04.08.2011.

Neozbiljno od Kosor

VA
valis
12:56 04.08.2011.

Bravo Jadranka..ohrabrujuce vijesti...a svim sudionicima Oluje cast i slava!Idemo dalje..

DU
Deleted user
12:20 05.08.2011.

A ja mislio još je kriza, idem odmah na banku vidit kolka mi je sad plaća.Ne znan oćel dizat plaće već ovaj misec ili moran čekat još misec dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije