Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVA POBJEDNIKA

Drugonagađeni esej - nazdravimo uz istarski teran i prošek

eu
pixsell
03.07.2013.
u 14:34

Evaluacijski je odbor odabrao 10 najboljih eseja, a ovdje donosimo drugonađeni esej autorice koja ulazak Hrvatske u EU stavlja u kontekst aktualne krize

Želeći obilježiti ulazak Hrvatske u Uniju odlučili smo prvi tjedan nakon pristupanja posvetiti sudionicima natječaja projekta EUčionice 2 za najbolji esej na temu Moj dom u EU, koji su napisali svoje viđenje i osvrt na ovaj povjesni događaj i na svoje dodano novo EU državljanstvo.

Evaluacijski je odbor odabrao 10 najboljih eseja od kojih je prvo mjesto nagrađeno putovanjem u jedan od glavnih europskih gradova! Zaprimili smo popriličan broj radova što nam je dalo puno zanimljivih, informativnih i nadasve kreativnih sadržaja za razmotriti, no utoliko nam je i donošenje odluke bilo teže.

Prva tri mjesta osvojili su redom (1.) Tomislav Sadrić, (2.) Ivona Bačelić Grgić i (3.) Laura Medur. Najbolja tri rada objavit ćemo na internetskoj stranici EUčionice zajedno s posebno pohvaljenim najkreativnijim radom Nenada Piskača. Navedena četiri autora također su osvojili poklon paket EUčionice.

Uz navedena prva tri mjesta, top 10 mjesta su osvojili Avenka Butković, Lorena Mičik, Snježana Kajčić, Nenad Piskač, Kristina Barulek, Rea Lujić i Josipa Čalić. Prvih deset radova bit će nagrađeno publikacijom EEF-a EUčionica - Sve što ste htjeli znati o ulasku RH u EU.

Nakon pobjedničkog eseja Tomislava Sadrića donosimo Vam esej Ivone Bačelić Grgić koji je osvojio 2. mjesto.

Hvala svima na sudjelovanju i što ste podjelili s nama Vaše viđenje pridruživanja Hrvatske EU!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije