Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik rs-a

Dodik: Republika Srpska je država i mi je tako doživljavamo

'Banjaluka 21.01.2012 Milorad Dodik na press konferenciji u Palati Predsjednika RS Foto Dejan Moconja'
'Dejan Moconja/VLM'
16.08.2012.
u 09:50

Prošao je duh Daytona i sada smo ušli u farsu, u kojoj u biti nitko neće ovu zemlju, rekao je predsjednik srpskog entiteta u BiH

Republika Srpska ima elemente države po svim međunarodnim standardima, rekao je predsjednik tog entiteta BiH Milorad Dodik u intervjuu za RTRS.

− Republika Srpska je po svemu, osim po ignoranciji nekih, država i mi je tako doživljavamo − rekao je Dodik, dodajući kako Republika Srpska poštuje Daytonski sporazum, ali ga neće jedina braniti.

− BiH je nemoguća zemlja sa stajališta činjenice da se odustalo od provođenja slova Daytona. Prošao je duh Daytona i sada smo ušli u farsu, u kojoj u biti nitko neće ovu zemlju. Neće je ni Bošnjaci jer, da je hoće, oni bi prihvatili Daytonski sporazum − izjavio je Dodik.

Ponovno je poručio kako njegova stranka Savez nezavisnih socijaldemokrata neće odustati od zahtjeva za smjenom ministra vanjskih poslova i čelnika SDP-a Zlatka Lagumdžije. Pitanje smjene pokrenut će čim parlament počne s radom, rekao je, dodajući kako će oko te ideje pokušati okupiti i druge stranke poput SDS-a.

− Na ovom pitanju definitivno se ne može praviti kompromis. Hoćemo da se ova situacija raščisti − rekao je Dodik.

Komentara 40

BU
Bune
10:09 16.08.2012.

Zamislite kada bi 1943 svijet pritnao hitlera u njegovim osvajačkim granicama to je isto sa RS tvorevinom. Ljudiepobiju sve što se da pobiti protjeraju milione građana i kažu mi smo država. Bolesno i samo tako mogu nešto tražiti bosanski srbi.

KA
kadulja
10:09 16.08.2012.

znate sta je zanimljivo banja luka i okolica nikad nije gravitirala beogradu nego je cvrsto bila vezana uz zagreb nitko oid njih nista nije prodavao u beogradu a tako je i sada e kada hocete biti velikosrbi budite ali Hrvatska zatvara granice pa da vidim da li bi se kurcilitako u zapadnu europu preko srbije i madzarske

OB
-obrisani-
09:59 16.08.2012.

.....a mi je doživljavamo kao tvorevinu, utemeljenu na srpskoj agresiji, genocidu i masovnim zvjerstvima i progonima nesrba, kao belosvetsku nagradu vama, agresorima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije