Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik rs-a
Povratak na članak

Dodik: Republika Srpska je država i mi je tako doživljavamo

Prošao je duh Daytona i sada smo ušli u farsu, u kojoj u biti nitko neće ovu zemlju, rekao je predsjednik srpskog entiteta u BiH

Komentari 40

OB
-obrisani-
09:59 16.08.2012.

.....a mi je doživljavamo kao tvorevinu, utemeljenu na srpskoj agresiji, genocidu i masovnim zvjerstvima i progonima nesrba, kao belosvetsku nagradu vama, agresorima

VL
BU
Bune
10:09 16.08.2012.

Zamislite kada bi 1943 svijet pritnao hitlera u njegovim osvajačkim granicama to je isto sa RS tvorevinom. Ljudiepobiju sve što se da pobiti protjeraju milione građana i kažu mi smo država. Bolesno i samo tako mogu nešto tražiti bosanski srbi.

VL
KA
kadulja
10:09 16.08.2012.

znate sta je zanimljivo banja luka i okolica nikad nije gravitirala beogradu nego je cvrsto bila vezana uz zagreb nitko oid njih nista nije prodavao u beogradu a tako je i sada e kada hocete biti velikosrbi budite ali Hrvatska zatvara granice pa da vidim da li bi se kurcilitako u zapadnu europu preko srbije i madzarske

VL
SK
Skip
10:16 16.08.2012.

RS je država više nego BiH. Ako je RS genocidna, genocidna je i BiH. U nastavku rata su Bošnjaci činili genocid nad Hrvatima, tjeravši ih sa svih prostora odakle su mogli. Srećom, nisu mogli ući na puno mjesta

VL
ST
stevica
10:17 16.08.2012.

Ovo laprdalo sa fotoske,zaboravlja da je bio spreman za bijeg u traktorijadi.Pa eventualno u novoj ,,bjezaniji ka beogradskom pasaluku,, tyreba posebno obratiti paznju na njega onu babu plavsicku,jer to su osim svjetski glupana i velike hijene i ljigavci,jer kad ih stisnes tek onda ti iz ruku piju.

VL
AS
assssssstttii
10:17 16.08.2012.

Koliko god da je "uspješno očišćena", Republika Srpska već danas ima 35% muslimanskog stanovništva. Ili više? Tak da to autonomašenje odgovara i Bošnjacima. Oni će pustiti Dodiku da se odcijepi i onda demografsko-demokratski uzeti državu, kao što se dogodilo i na Kosovu.

VL
Avatar intimus500
intimus500
10:32 16.08.2012.

a ovaj je već dosadan ...svaki dan isto laprda! valjda im je ekonomsko stanje loše pa maže ljudima oči s tim glupostima.

VL
Avatar cro1com
cro1com
10:33 16.08.2012.

Ovonje isto istina federacija moze da unisti rs ako nema sporazuma .Isto kao sto su srbi pravili genocide protiv muslimana to isto mogu i muslimani kad se za to ukaze prilika vjerovatno Kao stonsrbi kazu konse ne osvetio bla bla .

VL
SI
singidunum
10:35 16.08.2012.

Istina je da je nekada Banja Luka gravitirala više Zagrebu nego Beogradu ali nije više tako. Hrvati su zaigrali na jednu jedinu kartu a to je bila Hrvatska bez Srba. Otišlo je oko 150.000-200.000 Srba ali su izgubili ljudstvo u posavini u RS-u i entitet u BiH-u. O kakvoj dominaciji Muslimana u RS pričate? Ima Muslimana jer su Srbi tolerantni ali celokupno BiH stanovništvo brojčano opada jer uglavno svi traže izlaz i idu u EU. A Kosovo neka vas ne čačka, mogu Srbi raditi na tom pitanju 20-30-50 godina, nebitno. Od hiljadu Srba nema dvojice koji bi ga se odrekli.

VL
GU
Guderian
10:48 16.08.2012.

singidunume e singidunume što se karata tiče ti oet pobrkao lončiće. Hrvati su zaigrali na jednu kartu i to nezavisnost. Izvukli su je. Srbi su zaigrali na kartu "svi servi u jednoj državi" a ta država je trebala biti juga pod servskom dominacijom ,velika servija ili nešto manja velika srbija. Dobili su neku verziju male velike srbije,kažem DOBILI jer je nisu izborili.S praga poraza spasili su ih njihovi staratelji iz uk. Nju su etnički očistili ali su izgubili Kosovo. Vrijeme gazi dalje,hrvati se čiste iz Bih ali trublje pravde navješčuju. Muslimanski prirast stanovnišva dovesti če do nadmoči ovih nad troprstima a tada če se troprstima ostvariti san "o svim srbima u jednoj državi". Samo što če ta država biti pašaluk!

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:03 16.08.2012.

otkud vam podatak da je muslimana 35% u rs? da je tako, ne bi se oni borili da za jesenske izbore bude bitan popis iz 91-e! njih nema niti 20% u rs. bosna se raspada od 90-ih, čemu braniti narodima da žive kako žele? kome smeta podjela bosne? ne kužim. zar ne bi sva tri naroda bolje živjela, kad im se maknu ove neprirodne podjele?

VL
AZ
Azazelus
11:14 16.08.2012.

nekakav Je sine ali po kojem popisu i kome ide šta? Srbi bi htjeli sada podjelu nakon što su protjerani svi ostali pa bi tako recimo Plehan na kojem je uvijek bio Hr narod sada išao u Srbiju....ali zato su u stanju navoditi kako je u Kninu bilo 90% Srba...i je...ali tek od 45 na ovamo jer su i tamo Hr protjerani i ubijeni....tako da o kakvoj podjeli pricamo molim te?

VL
Avatar Leeka
Leeka
11:22 16.08.2012.

Republika Srpska zaista ima atribute države. Ima svoju definisanu i međunarodno priznatu teritoriju (Daytonski sporazum), ima svoje stanovništvo i svoju državnu vlast, a dijelom je složene cjeline BiH. Nijedna odluka na nivou BiH se ne može donijeti bez suglasnosti predstavnika Republike Srpske koji mogu staviti veto na bilo koju odluku koja nije u sukladnsoti sa interesima srpskog naroda. Republici Srpskoj i ne treba nezavisnost. Moji Srbi već i sad imaju svoju državu i nema nikakve veze što je formalno u BiH.

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
11:28 16.08.2012.

BiH je drzava koju niko ne zeli. Neznam zasto se uporno forsira i prisiljava hrvatski narod da bude taoc te zemlje. Vrijeme je doslo da se i Hrvati ograde i da imaju svoj entitet, jer su ovako "ni na nebu ni na zemlji".

VL
PA
Paradoks
11:33 16.08.2012.

A mi tebe dozivljavamo kao medjeda.A i necemo BIH vise vjeruj mi ,ne postoji svakako nacin da ona opstane u zajednici sa onima koji su osnovali Dretelj i pobili Srebrenicane.Briga nas za hercegovacki kamenjar i sumske nekulturnjake .Mi vecinom zelimo podjelu BiH ali malo drugacije nego danas.Da se fino i kulturno razidjemo pa proglasimo manjinama sve sto zivi na nasoj teritoriji i damo i manjinska prava.Kolika da bude NASA je .Vise dosta petljavine .Hrvat u Sarajevu pravi 200 stanova i uzima lovu a da ja otvorim radnju u Sirokom ili u Banjaluci letila bi u zrak.Kome vise suplje nego razlaz .

VL
TH
thekurcula
11:37 16.08.2012.

Ja mislim da će opet sve biti srpsko. Samo polako.

VL
MI
misoana
11:47 16.08.2012.

Srpska ima sve oblike državnosti dok u drugom dijelu BiH još uvijek tapkaju u mraku ne provode i ono malo zakona koje sami donose i koje im je postavio Dejtonski sporazum. RS je daleko odmakla, a to treba zahvaliti jednim dijelom i HR,jer ulaže dosta u RS koja može bez ostatka Bosne preživjeti, dok taj ostatak ne može bez Srpske. Zato treba osnovati i treći entitet pa bi tako i ostalima bilo puno bolje i time bi počela provedba demokratizacije i prestala dominacija Bošnjaka nad Hrvatima

VL
MI
misoana
11:56 16.08.2012.

Supotpisnice Dejtonskog sporazuma Hrvatska i Srbija imaju obvez da prate njegivu primjenu. Pošto Bošnjaci opstruiraju rad institucija ako je na dnevnom redu nešto što njima ne odgovara, onda bi trebala Hrvatska postaviti pitanje opstojnosti takve BiH i predložiti i pomoći da se napravi miran razla i Hrvatima pomogne da stvore svoj entitet i krenu u razvirak sbvojih institucija po uzoru na Republiku SRPSKU

VL
ZE
zeljkonl1
12:01 16.08.2012.

Hrvati su nezajazljivi.Ostvarili su sve ciljeve,postali slobodni,ocistili hrvatsku od Srba i to im je malo,sad idu na Bosnu.....Hehehe,pa dobice je,ako rbi pristanu,lepo ih zamolite i mozda dobijete novu teritoriju koju mozete posle prodatiMuslimani su sami krivi za situaciju u Bosni.Umesto da grade drzavu oni grade samo dzamije i cvile kako su osteceni u ratu...Mozda i jesu,ali to nije baza za politiku i to vec 20 godina,sve isto.

VL
DU
Deleted user
12:21 16.08.2012.

Dodig je glup. I Svicarska ima 3 entiteta!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.