Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eksplozivni natpisi

U vrtić ga slala u majici s natpisom Bomba i Džihad rođen 11. 9.

elie saab13
Foto: Reuters
1/2
10.04.2013.
u 17:57

Bouchra Bagour (35) oslobođena je optužbi za terorizam u Avignonu. Priznala da je slanje djeteta u vrtić sa spornom majicom bio ''netaktičan'' potez, no odbacila je optužbe da joj je cilj bila namjerna provokacija.

Francuski sud u Avignonu oslobodio je optužbi za terorizam majku koja je svog trogodišnjeg sina u vrtić slala odjevenog u majicu s natpisima: ''Ja sam bomba'' i ''Džihad, rođen 11. rujna''.

Bouchra Bagour (35) obranila se od optužbi za terorizam, a ista je sudbina zadesila i njezina brata Zeyada koji je bio suočen s kaznom od pet godina zatvora i novčanom globom od 50.000 eura, javlja AFP.

– Presretan sam, to je bila uviđavna i zakonski opravdana odluka ove nesretne afere – kazao je odvjetnik oslobođene majke Gaele Guenoun. Ona je pak sudu iskreno priznala da je slanje djeteta u vrtić u Sourguesu u spomenutoj majici bio ''netaktičan'' potez, no odbacila je optužbe da joj je cilj bila namjerna provokacija. Opravdala se da je njezin sin uistinu rođen 11. rujna te da nije imala namjeru referirati se na napad počinjen na isti datum 2001. godine u SAD-u.

Dok obitelj Bagour ima razloga za slavlje, gradonačelnik Sorguesa Thierry Lagneau poručio je da sudska odluka nije odraz želja lokalne zajednice.

– Imam osjećaj da zakon ne odražava stvarnost, a to se vidi po zgroženim reakcijama građana – kazao je te dodao da se nakon ovog oslobođenja ''stječe dojam kako je sve dopušteno."

>>Pretražili dječaka (3) u invalidskim kolicima tražeći eksploziv

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije