Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ništa o nasljedniku

Detalje o sprovodu prilagodit će volji Špremove obitelji

Boris Šprem novi predsjednik Sabora (1)
Patrik Macek/PIXSELL
30.09.2012.
u 17:53

Nakon dostojanstvenog oproštaja birat će se novi šef Sabora Iako o novom imenu ne žele govoriti, ne bi bilo iznenađenje da za predsjednika Sabora predlože Josipa Leku.

Nakon što je preminuo Boris Šprem, na čelu Hrvatskog sabora do daljega će biti potpredsjednik Sabora Josip Leko. Njega je predsjednik Sabora Boris Šprem još 26. lipnja ovlastio da ga zamjenjuje u obnašanju predsjedničke dužnosti. Danas bi se trebao održati sastanak Predsjedništva Sabora, a bit će formiran i počasni saborski odbor za posljednji ispraćaj Borisa Šprema. Detalje o ispraćaju vodstvo Sabora prilagodit će maksimalno volji njegove obitelji. A kada će točno posljednji ispraćaj biti ovisi i o složenoj proceduri prijenosa posmrtnih ostataka iz SAD-a u Hrvatsku, o čemu će se brinuti hrvatsko veleposlanstvo u SAD-u.

Josip Leko obnašat će dužnost predsjednika Sabora sve dok saborski zastupnici ne izaberu novog predsjednika. Visoki dužnosnici SDP-a ali i Sabora kažu da nema potrebe žuriti s izborom, i da će prvo pričekati da se na dostojanstven način oproste od preminulog kolege Borisa Šprema. – Dogovorili smo se da do tada nećemo špekulirati o imenu novog predsjednika Sabora jer bi to bilo doista neprimjereno i neumjesno – rekao je naš sugovornik iz SDP-a. Iako o novom imenu ne žele govoriti, ne bi bilo iznenađenje da vladajuća većina za predsjednika Sabora predloži SDP-ova veterana Josipa Leku.

>> Preminuo predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem

>> 'Otišao je prijatelj koji je smatrao da uvijek treba reći istinu'

>> Boris Šprem: Odmjeren i odlučan, nesklon spletkama i muljažama

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije