Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obračun udruga

D. Zelić: Još se ne zna tko financira Ž. Markić

15.09.2014., Zagreb - Skupina saborskih zastupnika koji su svojim potpisom podrzali izmjene izbornog zakonodavstva na tragu GONG-ovih prijedloga odrzali su konferenciju za novinare o konacnom prijedlogu izmjena izbornih zakona. Dragan Zelic.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
25.09.2014.
u 20:12

Čelnik GONG-a ističe da su sva financijska izvješća na stranicama udruge i poziva "U ime obitelji" na detaljnu objavu njihovih financija

GONG bi se trebao zalagati za veću participaciju građana u društvu, a problem je u tome što je GONG jako dobro financiran. Ima 16-17 zaposlenih s prosječnom plaćom od 7000 kuna i funkcionira u skladu s vlasti – obrazlažući zašto misli da je GONG protivnik novog referenduma rekla je čelnica "U ime obitelji" Željka Markić na Soundset Plavom.

– Njezini su mi komentari smiješni. Izgovara ih osoba koja je pokrenula diskriminatorni referendum za koji još ne znamo tko ga je financirao, a ne znamo tko financira ni ovaj referendum – uzvratio je izvršni direktor GONG-a Dragan Zelić naglasivši da se svi GONG-ovi financijski izvještaji i organizacijska struktura nalaze na internetskim stranicama udruge. Volio bi da tako detaljni podaci budu i na stranicama "U ime obitelji".

– GONG ima 18 zaposlenih, od čega je 13 programskih ljudi, a pet ih radi u financijskom odjelu i oni se samofinanciraju. Prosječna plaća u nas je 6500 kuna. Žao mi je što Markić širi neistine a da se pritom nije informirala. To govori o njenoj odgovornosti za javno izgovorenu riječ i inicijative koje pokreće – kaže Zelić.

>> Politička se elita s razlogom boji Željke Markić 

>> Miklenić podržao Ž. Markić: 'Većina političara radi na zlo Hrvatskoj'

Komentara 78

CR
CroHR123
20:53 25.09.2014.

"Žao mi je što Markić širi neistine a da se pritom nije informirala." hahaha Da, baš je pogriješila, zločesta Željka, čak vam je UMANJILA broj zaposlenih! Pa što radi 18 ljudi, koja je korist od njih?! UiO organizira već drugi referendum, a što ovi rade, osim što se ponašaju kao vladina agencija? Znate u čemu je problem i razlika u financijama između Gonga i UiO, g. Zeliću? Vi dobivate novac iz javnih izvora, bez da nas itko išta pita i bez da ima ijednog objektivnog razloga za to. Vi ste tobože neovisna organizacija za nadgledanje izbora, a već se drugi put javno i jasno svrstavate na jednu stranu i to Vladinu! Koja je javna korist od takve "neovisne" udruge za nadzor izbora? UiO je ispunila sve zakonske obveze i jedino što odbija je objaviti imena donatora, jer dobro znaju kako udruge slične Gongu onda postupaju - doslovno proganjaju donatore, prosvjeduju im ispred kuća i sl. Već viđeno po Zapadu. I zato im svaka čast na tome. A od javnih izvora jedino što su dobili je neka sića od Zagreba, što je sve bilo itekako javno. I najbolje je ovo ponavljanje da je referendum "diskriminatoran". Nema ništa diskriminatorno, što su potvrdili baš svi europski sudovi, uključujući i naš Ustavni sud. Ali bi bilo jako zanimljivo povesti raspravu je li diskriminatorno da se milijuni dodjeljuju raznim ljevičarskim udrugama, dok masa konzervativnih udruga ne može dobiti ni lipe.

BA
bakulušić
20:39 25.09.2014.

Što znači "diskriminatorni referendum", po kojim to kriterijima gospodin Zelić sudi i tko je on da može suditi?

FN
Fr@njo
20:41 25.09.2014.

aha, znaci taj drzavni uhljebljeni parzit zeli znati tko zeljku finacira.. ona se moze sama finacirati uz svoj posao, i jos placati porez da drzavni paraziti maju 7000kn. place

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije