Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
misija na marsu

Curiosity poslao prve 3D fotografije s Crvenog planeta

Curiosity, Mars (1)
Foto: NASA
1/6
08.08.2012.
u 09:42

Na fotografijama se vidi vrh planine Mount Sharp na kojoj će Curiosity pokušati pronaći dokaze da je na Marsu bio moguć život

Rover Curiosity poslao je i prve 3D fotografije s Marsa. Fotografije su crno-bijele te prikazuju okolinu u kojoj se rover nalazi.

NASA je fotografije objavila noćas, a snimljene su parom kamera Hazard-Avoidance koje su postavljene na prednji dio rovera. Neke su fotografije izrezane, no i dalje je vidljiv vrh planine Mount Sharp na kojoj će Curiosity pokušati pronaći dokaze da je na Crvenom planetu bio moguć život.

Objavili su i fotografije točne pozicije na koju je Curiosity sletio, a to će im pomoći pri točnom određivanju njegova položaja.

Ključne riječi

Komentara 3

IM
Immanuell
13:58 08.08.2012.

Ako se ne varam, fotosi su jednaki ako ne i gori kvalitetom od onih pristiglih 1976. iz misija Viking 1 i Viking 2. Gdje je moderna tehnologija, zašto uvijek u lažnim bojama? Uvijek su prikazi iz IC, UV ili Rg područja valne duljine, zašto nijednom nije pristigla slika u realnim bojama i kontrastima? Ove slike nikoga ne mogu baš nešto naročito motivirati. Znamo da je Mars jedna velika pustoš, uz kaos presušenih riječnih korita, kamenih gromada i kanjona, ali ove slike su bezlične da ne mogu biti bezličnije. Ne želim uopće umanjivati značaj ovog slijetanja, ali danas je iznad svega potrebno svakoj kompaniji malo reklame da bi dobila novce za istraživanja, pa tako i NASA - i. S ovim fotosima to im sigurno neće poći za rukom.

IP
info_punkt
14:03 08.08.2012.

Crvena planeta? hm... Amerika i Engleska bit će zemlja proleterska...

CA
canajrasim
18:47 08.08.2012.

Curiosity pokušati pronaći dokaze da je na Marsu bio moguć život >>>> Kisik nije potreban za zivot .To dokazuju anerobicne bakterije( i druga anerobicna bica)....... Zivot postoji skoro svugdje u ovom beskrajnom Svemiru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije