Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ FIOLIĆ

Fioliću je USKOK blokirao imovinu, Čobanković: Neka sve istraže

Stjepan Fiolić
Foto: Željko Hladika/PIXSELL
1/8
Autori: Ivanka Toma, Miroslav Flego
21.04.2012.
u 16:43

Sud je Stjepanu Fioliću odredio mjesec dana istražnog zatvora i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ostale suokrivljenike.

USKOK je blokirao imovinu tvrtke, Mesnica Fiolić, i to stoga što se i Fiolićevo poduzeće kao pravna osoba nalazi pod istragom. Jesu li blokirani svi poslovni prostori, mesnice, farme i ostalo, u subotu nije bilo poznato, no vrijednost imovine kojom Mesnice Fiolić zasigurno još jedno vrijeme neće moći raspolagati veća je od 8 milijuna eura. Toliki je, naime, iznos za koji je Vlada 2009. kupila (i dvostruko preplatila) zgradu u Planinskoj ulici u Zagrebu koja je bila u suvlasništvu Mesnica Fiolić.

Sud je inače Stjepanu Fioliću odredio mjesec dana istražnog zatvora i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ostale suokrivljenike. 

- Obrazloženje još nisam dobio, pa ni sam ne znam kako je ono sročeno, kao ni ostale pojedinosti - rekao nam je odvjetnik Ante Madunić, branitelj poznatog mesara. 

Za razliku od Čobankovića koji je prije desetak dana navodno čak šest sati iznosio svoju obranu, Fiolić se odlučio na sasvim drugačiju taktiku, pa jutros  nije odgovarao na pitanja tužitelja USKOK-a, nego se branio šutnjom.

- U ponedjeljak ću izvršiti uvid u spis - kratko je još dometnuo Madunić.

Petar Čobanković rekao je kako o slučaju ne može pobliže govoriti jer je to predmet istrage USKOK-a.

– Legalist sam i stava da gdje god postoji sumnja u nezakonitost, to neka se istraži, a počinitelji sankcioniraju, bez obzira o kome je riječ – Čobankovićev je komentar Fiolićeva uhićenja.

Naime, prema Zakonu o kaznenom postupku branitelj može izvršiti uvid u istražni spis tek nakon što okrivljenik bude ispitan.

>>Sanader 2009. naredio da Vlada po duploj cijeni kupi Fiolićevu zgradu

Komentara 43

ME
metla
17:19 21.04.2012.

A što misliš što si ti, kao da tebi tu nije bilo ništa sumnjivo, sve ste vi to lijepo dogovorili i svi kao Sanader, Kosor itd. snosite istu krivicu pa odgovarajte za kriminalno djelo podjednako. Samo ja bi osudio da svaki pojedinac vrati oštećeni iznos u državnu blagajnu plus podijelio bi vam prugasta radna odjela poput mornarske majice. Kosorici bi divno stajlo.

OB
-obrisani-
17:22 21.04.2012.

pa zar nam više nije jasno da dok će biti \"političara\" (a ustvari lopova) od Hrvatske nema ništa !

TO
Toni50
17:08 21.04.2012.

Čobanković: Legalist sam, svaku sumnju treba istražiti i kao su svi uvjereni da je svaki Hrvat kriminalac mafijaš ili lopina nije čudo šta se događau toj našoj balkaniji. Nema zakona nema reda pa se svašta radi kriminalno; tako da jee na kraju svako sumnjiv ili pod sumnjom da je kriminalac !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije