Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zloporaba položaja

FOTO Ovo su stanovi koji se vežu uz Čehoka u aferi podmićivanja

stanovi Varaždin (1)
Foto: Marko Jurinec/Pixsell
1/11
18.01.2013.
u 10:03

Istražitelji USKOK-a priveli su jučer Ivana Čehoka, Zlatka Horvata, Miroslava Bunića te Stanka Viteza

Ivan Čehok, bivši varaždinski gradonačelnik, Zlatko Horvat, njegov zamjenik, Miroslav Bunić, suvlasnik i predsjednik uprave građevinske tvrtke Zagorje Tehnobeton, i Stanko Vitez, bivši varaždinski pročelnik za prostorno uređenje, oko 11 sati dovedeni su pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda. Iako su ponudili jamčevine za obranu sa slobode, sutkinja istrage njihove prijedloge nije prihvatila te im je odredila istražni zatvor od mjesec dana. Čehok je nudio dvije kuće (jedna je majčina) vrijedne 1,4 mil. kuna, Bunić je ponudio 2 mil. kuna, Horvat 1,2 mil. kuna što u gotovini, što u nekretninama, a Vitez je pod jamstvo bio spreman ponuditi stan.

Brumen treba biti saslušan

Večer prije četvorka je dovedena u USKOK gdje su, doznajemo, iznijeli opširne i detaljne obrane u kojima su poricali djela koja im se stavljaju na teret (pogodovanje Bunićevim društvima te, zauzvrat, dobivanje novca za kupnju stanova). Istražni zatvor određen im je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, a kako doznajemo, zasad je predloženo ispitivanje 54 svjedoka.

Neslužbeno se čuje da se cijela priča počela razmotavati nakon što je lani uhićen Eduard Brumen, suvlasnik i bivši direktor varaždinske tvrtke Stanoing. Kako neslužbeno doznajemo, Brumen treba biti saslušan pa se već iz toga može zaključiti da je istraživanje onog što se njemu stavlja na teret USKOK na koncu dovelo i do najnovijih uhićenja. Zanimljivo, u jednom dijelu činjeničnog opisa onog za što se sumnjiče Čehok i ostali spominje se i tvrtka Coning i njezini poslovi sa Zagorje Tehnobetonom. Budući da je riječ o tvrtki koja se povezuje s Radimirom Čačićem, bit će zanimljivo vidjeti u kojem će smjeru istraga krenuti.

O Buniću kao svojedobno najbolje plaćenom hrvatskom menadžeru dovoljno je tinte potrošeno. No gdje je taj novac “nakupčao”, manje je poznato. Osim obiteljske kuće te, naravno, suvlasništva u Zagorju, Varaždinci mahom ne znaju što bi još posjedovao jer nije se razmetao. Kuća jest lijepa, ali definitivno nije dvorac. Ni veličinom ne odskače od ostatka kvarta. Navodno još negdje ima stan.

Kriminal na kvadrat

Čehok živi nedaleko, u kući tržišne vrijednosti 1,4 mil. kuna. Godinu dana stara imovinska kartica otkriva da ima i apartman u Kukljici te suvlasništvo nad stanom od 78 kvadrata u Varaždinu. Kako doznajemo, stan se nalazi u tzv. karingtonki, novoj Stanoingovoj zgradi. No nije još prenesen na njega jer nije do kraja otplaćen niti na vratima stoji ikakvo prezime. Lako je moguće da je riječ o stanu za koji je dobio 100 tisuća od Bunića. Inače, zgradu je za Stanoing kao investitora gradilo – Zagorje Tehnobeton!

Horvat pak u kartici od svibnja 2011. navodi kuću u Varaždinu koju je naslijedio, apartman u Sutivanu te dva stana u Varaždinu (50 i 77 kvadrata). Apartman je kupio kreditom, a oba stana – od plaće! Jedan je u “papagajki” u Ulici braće Radića u kojem je odavno. Drugi je, kako doznajemo, u Supilovoj (pored Eurohercove zgrade), za koji je vjerojatno dobio 283 tisuće kuna. U blizini je, u Zrinskih i Frankopana, i stan njegova sina, za koji je vjerojatno dobio 103 tisuće kuna. Oba su u zgradama koje je gradio Stanoing, koji je, doduše, sagradio i “pola modernog” Varaždina.

>>Osim Bunića privedeni i Čehok, Horvat i Vitez

Komentara 21

TO
tomokaro
18:14 18.01.2013.

Bajiću, zar u Zagrebu nema istih ili sličnih slučajeva pogodovanja ili si nesposoban to dokazati ili nećeš ući u taj slučaj ili čekaš politički momenat. Znaj kad se započne ! dokazi padaju iz neba,jataci se uzgojune i pričaju i pričaju...... i ono što znaju i onog čega se boje i "prijatelj" postaje neprijatelj i crno postaje bijelo i svaka rit dođe na svoj šekret!!!!!!

TO
Toni50
23:47 18.01.2013.

Čudna pamet nakon 5 i 10 godina imamo dokaze za krivicu visokih političara prije nikad niti slučajno . Spori Uskok ili zaostali u poslu i to redovno i obvezno.. I za Sanadera su toliko trebali da bi skužili sa uskokarskim svjedocima da je on i samo on jedini krivac i lopina sa skupim slikama ....

NE
Nepokolebljiv
14:13 18.01.2013.

Ovi tipovi moraju na brzinu otpustiti svoje nesposobne advokate i angazirati onoga sto na brzinu nade dokaze da je sve to ucinio "drug Miso" pa da idu kuci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije