Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obljetnica htz-a

Bulić: Bilo je to vrijeme kad smo korektorima skrivali ime SFRJ

dubrovnik, turisti, ljeto
Željko LUKUNIĆ/PIXSELL
05.07.2012.
u 16:08

Kad je stvaran, nismo pretpostavljli da će HTZ biti tako uspješan, ali novo vrjieme traži nove sadržaje, najavio je promjene ministar Veljko Ostojić. Hoće li među njima biti i novi direktor HTZ-a?

Bilo je to vrijeme kad smo na turističkim prospektima naljepnicama, korektorima i flomasterima prekrivali ime bivše države, podsjetio je danas direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić, na svečanoj sjednici Sabora Hrvatske turističke zajednice, na same početke rada nacionalne promidžbene organizacije. Na 20. rođendan Hrvatska turistička zajednica može se, kazao je, pohvaliti i promotivnim materijalima među najboljima u svijetu. Koliki je put u dva desetljeća prevaljen oslikava i podatak da HTZ-ova facebook stranica ‘Love Croatia’ ima čak 700.000 prijatelja i spada među pet najjačih facebook stranica nacionalnih turističkih organizacija u svijetu.

I ministar turizma Veljko Ostojić pridružio se pohvalama. Kada je sustav turističkih zajednica stvaran, kazao je, nije se moglo ni pretpostaviti da će biti tako uspješan.

Potrebe modernih nomada

- Danas je on bolji od mnogih koje imaju i jače turističke zemlje nego je Hrvatska. Turističke zajednice moraju biti nositelji upravljanja turističkom destinacijom i taj posao nije završen. Osim toga, novo vrijeme i trendovi zahtijevaju i novi sadržaj. Jednostavno, moramo ići ukorak s potrebama modernih nomada - najavio je na sinoćnjoj svečanosti da će biti promjena u radu HTZ-a Ostojić.

Hoće li jedna od njih biti i novi direktor na čelu HTZ-a? Naime, u ovom mjesecu se, kako je ranije najavljeno, raspisuje natječaj za to mjesto. Sam Bulić, unatoč angažiranoj i predanoj suradnji, nema jamstava da ga ministar postavi. Najviše što je Ostojić spreman na tu temu reći, čak i u neformalnim razgovorima, jest kako će na natječaju za novog šefa HTZ-a pobijediti najbolji kandidat. Niko Bulić se pak uzda u to da sustav i posao od njega teško itko može znati bolje. Previđa jedino da dugovječnost na direktorskoj poziciji (plus mandat u fotelji ministra turizma) može biti i plus i minus. Uz to ide puno (dobrih) utakmica u nogama, ali promatraču se može činiti da se neki potezi ponavljaju, da igra nema svježine, niti uzbudljivih bravura.

Može li bolje?

Pedantni i temeljiti Bulić si definitivno u zasluge može upisati dobre sajamske nastupe, sjajne kataloge, brojne međunarodne nagrade za promidžbu, poticanje kvalitete kroz akcije Plavi i Zeleni cvijet, odlično odrađena putovanja stranih novinara i agenata pa, da baš sve ne nabrajamo, i mnoge turiste koji nam dolaze. Ali, to je već postalo standard i turistička se javnost pita može li i bolje, više?

Kako bilo, sinoćnji Sabor HTZ-a u zagrebačkoj Staroj gradskoj vijećnici (gdje je HTZ prije 20 godina i osnovan), kojoj se se odazvali i bivši ministri Damir Bajs, Pave Župan Rusković i Ivan Herak, bila je ipak prvenstveno prigoda da sa podijele priznanja i nagrade. Hrvatsku turističku nagradu za životno djelo sinoć je dobio Viktor Žužić, direktor istarskog kampa Lanterna već 34 godine. Ovaj kamp, najveći u Europi, kvalitetom je uveo u sam europski vrh. Godišnju nagradu Antun Štifanić dobio je Nedjeljko Pinezić, predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja i turizma pri HGK i jedan od začetnika razvoja obiteljskog smještaja na Kvarneru. Tu su godišnju nagradu, u kategoriji ustanova i tvrtki, dobili i splitski Hotel Vestibul Palace te stručni časopis Ugostiteljstvo i turizma, koji ove godine slavi 60 godina postojanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije