Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čudan lanac havarija

Bivšem Vojkovićevu partneru Pjerinu Ivčeviću potonule sve lađe

pjerino
Miranda Cikotić/PIXSELL
19.04.2010.
u 18:50

Riječ je o monstruoznim idejama. Ne da se nesrećom ne mogu okoristiti, nego sam u gubitku, a Pitvine 1 uopće nije moj brod, kaže Ivčević.

– Jednostavno nemam nikakvo racionalno objašnjenje za sve nesreće koje mi se događaju – zdvojno će Pjerino Ivčević, komiški ribar i poduzetnik, čija se ribarica Pitvine 1 jučer popodne zabila u rivu u Komiži na Visu.

To je već treći Ivčevićev brod koji je doživio pomorsku nesreću! Podsjetimo, u proteklih malo više od godinu dana dva su broda njegove tvrtke, u kojoj je suvlasnik bio Hrvoje Vojković, bivši direktor Croatia osiguranja, doživjela havarije.

Pojavile se sumnje

Najprije je 20. siječnja 2009. na ulasku u komiški zaljev na 80 metara dubine potonula ribarica Marinero 1, a 26. siječnja ove godine na dno je nedaleko od Biševa otišao i 15-metarski Dupin mali. Pojavile su se, poslije drugog potonuća, sumnje koje je Državno odvjetništvo istraživalo, da su havarije namjerno izazvane kako bi se vlasnici, Ivčević i Vojković, okoristili novcem od osiguranja. Oba su broda bila osigurana u Vojkovićevu Croatia osiguranju.

– Tada sam kazao, a sada ponavljam, kako je riječ o monstruoznim idejama. Ne da se tim novcem ne mogu okoristiti, nego sam u gubitku. Marinero je bio kupljen na kredit, a polica vinkulirana u korist banke u kojoj sam digao kredit. Vojković je izišao iz partnerstva poslije svih bezrazložnih optužbi. A Pitvine 1 nije uopće moj brod, unajmio sam ga od dubrovačke tvrtke pa opet ja nikako ne mogu imati koristi od ovoga što se dogodilo, a pogotovu ne Vojković koji mi više nije partner – kaže Ivčević. A brod Pitvine 1 udario je u rivu zbog ljudskog faktora.

Tlak 230/140

– Kapetan je pao u nesvijest, a poslije udara upravitelj stroja našao ga je kako leži na podu. Liječnik mu je izmjerio tlak od 230/140 pa u tome treba tražiti razlog nesvjestice. Riječ je o čovjeku koji šest godina radi za mene, nije do sada imao zdravstvenih problema, normalno je prolazio sve liječničke testove pa zbilja još ne znam zašto mu se to dogodilo – objašnjava Ivčević. Komiška je riva oštećena, no brod, čini se, nije.

– Ništa se na njemu ne vidi, nikakvo ulupljenje, no ipak ću ga odvest u škver da ga pomno pregledaju. Ljudi me zovu i pitaju što mi se to događa, no ni sam ne znam objasniti – tvrdi Pjerino
 Ivčević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije