Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer u Osijeku:

'Angažman Vlade u Agrokoru je jedini ispravni put i čvrsto stojim iza svih poteza'

Andrej Plenković
Foto: Stojan Lasić
1/2
11.04.2017.
u 16:52

Od 35 općina i sedam gradova, HDZ svog kandidata nema u tek tri općine

Na predstavljanju kandidata za župana, gradonačelnike i načelnike u Osječko-baranjskoj županiji, javnosti se obratio premijer i predsjednik stranke Andrej Plenković

U predizbornoj analizi zaključili smo da će HDZ biti uvjerljivi pobjednik lokalnih izbora, no želimo napraviti iskorake u nekoliko županija, a među njima je Osječko-baranjska županija. 

Imamo sjajan mladi tim pun energije i htijenja da doprinese boljem životu Slavonije i Baranje – istaknuo je Plenković.

Od 35 općina i sedam gradova, svoga kandidata nemaju u tek tri općine. Među kandidatima su četiri žene, a najistaknutija je Ivana Šojat, adut za Grad Osijek. 

Ivan Anušić borit će se za mjesto župana.

- Naša je županija, s 305.000 stanovnika, druga po veličini i jedina u ovom dijelu Hrvatske koja u posljednjih 12 godina nije imala vodstvo iz redova naše stranke. 

To je više nego vidljivo – doživjela je demografski slom, iseljavanje – naveo je Anušić. 

Zatim se čelnik HDZ-a dotaknuo i vruće teme Agrokora te ponovio da je angažman Vlade oko Agrokora jedini ispravni put. 

Naš angažman oko Agrokora je bio jedini i ispravan put. Ponovit ću, situacija je smirena, povjerenik je stupio na dužnost, dogovori s bankama su pri samom okončanju, uskoro će doći ta svježa likvidnost i jedan prirodan proces restrukturiranja, izabrat ćemo najbolje savjetnike kada dobijemo njihove ponude i mislim da je to trenutno jedino ispravno što je država mogla, morala i trebala napraviti. 

Preuzeli smo vodstvo i odgovornost, čvrsto stojim iza svih poteza koje smo povukli - nastavio je Plenković.

Vlada RH radi na rješenju teške situacije u tvrtki Borovo, istaknuo je. 

- Borovo je posljednjih dana imalo poteškoća s isplatom plaća. Ministarstvo financija zajedno s drugim resorima, Ministarstvom gospodarstva, radi na rješenju kako bismo omogućili da Hrvatska banka za obnovu i razvitak sljedećih nekoliko dana iznađe kreditna sredstva koja bi pomogla funkcioniranje Borova i jednu novu likvidnost, s tim da očekujemo kvalitetan plan restrukturiranja. Vlada će donijeti odluku u četvrtak- završio je premijer u Osijeku.

>> Moody's ponovno snizio kreditni rejting Agrokora

>> 'Most je stao iza Ramljaka. Nikome neću dopustiti korištenje represivnog aparata u političke svrhe'

Komentara 20

AN
antonelić
20:05 11.04.2017.

plenković : " čvrsto stojim dok ne kljocnem ( padnem ) " ... sreća pa se okružio vrsnim stručnjacima ( min.dalić , min.marić 1 i 2 , min.plag.barišić ) ...

DU
Deleted user
19:42 11.04.2017.

Spašavanje je počelo snižavanje vrijednosti dionica,još malo i agrokor če biti na prodaju za 1 kunu. Napred hadezenjare u red pred trgovački sud počine Uskrsna rasprodaja.

Avatar dr_Kamocemo
dr_Kamocemo
19:10 11.04.2017.

Sad ide novi lex po kojemu lažiranje izvješca preko pedeset, milijarda kuna nije posao za sud vec je u nadleštvu ministarstva financija........Na lopovski nacin stekao imovinu za 1kn,sa svojim politickim lešinarima,koji su nam izlešinarili državu dok smo ratovali za nju.NaNa a prevaru došao do Agrokora,na prevaru radio i zaduživao se na prevaru,sada ga treba spašavati na prevaru svih gradana Hrvatske,jer nisu samo interesi Todorica,ima njih jako puno koji su sa njim u talu,ali to je vrh politickog brijega iz devedesetih .........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije