Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJESNI SITUACIJE

70 % birača nakon izbora očekuje rezove i sređivanje financija

'slavonija-21.02.11- slavonski brod- hrvatska  nezaposleni-hoce li nadolazeci cetvrti sajam poslova barem donekle ublaziti rekordnu nezaposlenost u brodsko-posavskoj zupaniji Photo: Ivica Galovic/PIXS
'Ivica Galovic/PIXSELL'
31.10.2011.
u 20:11

Tek 14,7 posto građana očekuje od pobjedničke opcije na izborima da zadrži, te postupno poveća prava.

Birači u Hrvatskoj svjesni teške gospodarske situacije u kojoj se naša zemlja nalazi. Gotovo 70 posto (68,7) posto birača očekuje da nova vlast prione u sređivanje stanja u javnim financijama, uključujući i smanjenje određenih socijalnih i drugih prava.

Pokazuju to rezultati najvećeg i najopsežnijeg izbornog istraživanja multimedijskog izbornog poola Večernjeg lista, Nove TV i Media Servisa, kojeg je nakon raspuštanja Sabora, na uzorku od 4000 ispitanika, provela agencija Ipsos Puls.

>>Samo trećina birača smatra Kosor poštenom, a Milanoviča 57 posto

Tek 14,7 posto građana očekuje od pobjedničke opcije na izborima da zadrži, te postupno poveća prava.
Birači koji su posebno skloniji sređivanju javnih financija su muškarci, birači između 31 i 60  godina starosti, te birači iz urbanih sredina.

Veću disciplinu i obuzdavanje državne potrošnje pa i rezanje socijalnih prava najviše podržavaju birači Hrvatskih laburista, čak 82 posto, te birači HSLS-a (77 posto) i birači Kukuriku koalicije (60 posto).

Birači koji pak najviše očekuju zadržavanje i povećanje postojećih prava najviše su birači HSS-a (28 posto), HDZ-a (18 posto), manjih stranaka (18 posto) i neodlučni birači (15 posto).

Komentara 143

OB
-obrisani-
21:41 31.10.2011.

Sveje uredu dajmo novom timu HDZ sansu da opravdaju svoje kriminalne radnje sa drzavnim novcem Izgleda Jadranka Je borac Veliki Glasajmo zanju

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
20:55 31.10.2011.

Ućinićemo sve što je u našoj moći kako bi još bolje živjeli

NI
nidzo
21:14 31.10.2011.

31.10.2011. u 21:11h WindFucker je napisao/la: ---------------------- Pa ja vama pristupam iskreno i govorim ono sto mislim i iz srca......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije