Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.03.2015. u 14:00

Savjesni bi urednik poslao novinara u policiju te tražio da donese podatak o tome koliko je djece i beba ukradeno u Hrvatskoj u posljednjih godinu dana

Hrvatska televizija plaši gledatelje i servira im najgori senzacionalizam bez ikakvih opipljivih činjenica. Urednici subotnjeg “kilometarskog” Dnevnika Stipe Alfier i Tina Šimurina pustili su, bez ikakva kritičkog odmaka, prilog o porastu trgovine ljudima, a navodno i novorođenčadi u Hrvatskoj.

Sve se to događa samo dan nakon što su usred bijela dana u središtu Beograda kriminalci pokušali ukrasti dvogodišnje dijete. Policijska potjera, u kojoj je sudjelovao i srpski ministar policije, uspjela je uhititi krijumčare i vratiti dijete roditeljima.Dnevnik donosi bombastičan prilog o trgovini “djecom i bebama”, ali nigdje nikakva konkretnog podatka o toj zastrašujućoj pojavi.

Savjesni bi urednik poslao novinara u policiju te tražio da donese podatak o tome koliko je djece i beba ukradeno u Hrvatskoj u posljednjih godinu dana. Tim više što je nakon beogradske otmice zavladala panika, gotovo histerija među roditeljima. Urednici i novinari Dnevnika uopće nisu smatrali da se trebaju baviti takvim ili sličnim tričarijama.

Donijeli su nam samo izjave stanovite konzultantice za migraciju i trgovinu ljudima te istraživačkog novinara koji ne samo da nisu razbistrili istinu, nego su je dodatno zamutili. Nigdje podataka, nigdje činjenica, gledali smo samo ispraznu priču o nekoj babarogi koja krade “hrvatske bebe”. Ne može se o ozbiljnim pitanjima izvještavati ovako nonšalantno i neodgovorno. Ako kradu naše bebe, onda je to priča za prvih deset minuta Dnevnika. Ako je sve to napuhano, pa možda čak i izmišljeno, kao što je svojedobno bila isforsirana panika zbog ptičje gripe, onda HTV treba odgovarati zbog izazivanja panike među roditeljima.

PLUS

The Voice. Natjecanje postaje sve zanimljivije. Ne napreduju samo kandidati, nego i neki mentori. Ivan Dečak polako se približava Jacquesu, Indiri i Toniju.

MINUS

Dnevnik. HTV donosi podatak da je tečaj dolara i eura gotovo izjednačen. Još kada bi nam objasnili kako to da je svim zemljama svijeta bitan tečaj, a samo je u Hrvatskoj nebitan.

>>  Zašto Stipe Alfier nije dublje zavirio u ranjenu Josipovićevu dušu

Komentara 2

IS
istri
16:08 16.03.2015.

ja jedino mogu da Kazem da po meni vode dnevnik ko dva papagaja kad nauce par rijeci.

RI
RI813
17:27 16.03.2015.

treba ljude i upozoriti na neke stvari jer većina gleda dnevnik to mi je ko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije