Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
„Anno: Ljeta Gospodnjeg 925“

Onaj tko preživi 10. stoljeće, u 21. se vraća bogatiji za 440 solida

Anno Ljeta gospodsnjeg 925
Foto: RTL
1/2
25.08.2016.
u 14:11

Bez struje, vode, modernih pomagala i svih blagodati 21. stoljeća, kandidati su se vratili stotinama godina u prošlost, gdje će morati naučiti ovladati zanatskim umijećima, sami proizvoditi hranu, naučiti glagoljicu i latinski, ali i sudjelovati u viteškim igrama.

Kralj Tomislav (Mladen Vulić) i knez Krševan (Marinko Prga) već su zauzeli dvorac Ribinik i zajedno sa šesnaestero kandidata krenuli u povijesnu avanturu RTL-a, „Anno: Ljeta Gospodnjeg 925“.

Bez struje, vode, modernih pomagala i svih blagodati 21. stoljeća, kandidati su se vratili stotinama godina u prošlost, gdje će morati naučiti ovladati zanatskim umijećima, sami proizvoditi hranu, naučiti glagoljicu i latinski, ali i sudjelovati u viteškim igrama. No samo jedan od njih će se iz prošlosti vratiti bogatiji za 440 solida, zlatni novac ranog i srednjeg vijeka. To je današnjih 500 tisuća kuna te će upravo toliko iznositi glavna novčana nagrada za pobjednika RTL-ova povijesnog reality showa. Usporedbe radi, da je netko u 10. stoljeću uspio pribaviti 440 solida, mogao bi kupiti otok veličine Krka! Zlatom se nije trgovalo, nije ga bilo u opticaju i jedino ga je država kontrolirala.

 Tko će se pokazati kao idealan kandidat za putovanje vremenskim strojem u 10. stoljeće te se na kraju vratiti u 21. bogatiji za 440 solida, saznat ćemo uskoro na RTL-u!

>>Povijesni spektakl oživio stari Ribnik 

>>Kandidati će učiti glagoljicu i kovati, 
a spavat će na slami

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije