Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
politički talk-show

HRT novom emisijom 'Uvijek kontra' potiče kulturu dijaloga

morana kasapović
Foto: Dario Njavro/HRT
1/7
28.10.2015.
u 13:58

Emisiju koja analizira trenutačne političke i društvene teme, pitanja koja nameću polemike i podijeljenost ukorijenjenu u našemu društvu vodit će Morana Kasapović

Od petka na malim ekranima možemo gledati novi politički-talk show 'Uvijek kontra' koji uređuje i vodi Morana Kasapović. Nova emisija koja će se emitirati na prvom programu HRT-a  pokušat će odgovoriti na pitanja je li hrvatsko društvo duboko podijeljeno, jesu li svjetonazorske i ideološke razlike nepremostive te jesmo li baš uvijek protiv svega.  

-Nismo li svakodnevno svjedoci slabe kulture dijaloga u našemu društvu. Želja nam je upravo u programu javne televizije preko naše emisije potaknuti, pa makar i malo, njezin razvoj. Jasno je da nas razlike u mišljenjima čine samo bogatijima i da je dobro da one postoje, ali u komunikaciji i dijalogu često zanemarujemo da razgovarati trebamo ne samo otvoreno i iskreno, nego prije svega uz poštovanje sugovornika. Ono je što osobno ne volim vidjeti u programu stalno prekidanje, nadglasavanje i upadanje u riječ drugima. Znati saslušati, pa onda odgovoriti, to je prava vrlina- kaže urednica Morana Kasapović.  

Emisija Uvijek kontra analizirat će trenutačne političke i društvene teme, pitanja koja izazivaju polemike i podijeljenost ukorijenjenu u našemu društvu. Sugovornici će sučeliti svoja stajališta te ih nastojati obraniti. Raspravu će pratiti i svojim razmišljanjima dodatno začiniti komentatori.

-Težit ćemo tome da komentatori u studiju budu stalni, ali sigurno je da će se katkad izmjenjivati s obzirom na temu kojom se bavimo ili njihove obveze. Velika mi je čast što ćemo početi s dvojicom vrhunskih intelektualaca Igorom Mandićem i Igorom Zidićem-  dodala je  Kasapović koja je, nakon dvadeset i tri godine rada na Hrvatskoj radioteleviziji i sedam godina uređivanja emisije Paralele, poželjela nove profesionalne izazove.

-Radila sam Paralele, emisiju koja uspoređuje Hrvatsku i druge europske i svjetske države jer mi se takav pristup činio zanimljivijim. Isto mi je tako sada zanimljivo izravnije pozabaviti se temama, pitanjima i dvojbama koje opterećuju naše društvo ili su prisutne u njemu i pokušati ih raspraviti. I kako se stvari u životu znaju  poklopiti, baš kad sam procijenila da bih se rado okušala u nekome novom formatu, glavni urednik Prvoga programa HTV-a Igor Tomljanović ponudio mi je da osmislim i pokrenem novi politički talk-show petkom navečer. Okupili smo se kao mala, ali dobra ekipa i počeli raditi- kaže Kasapović.

Tema je prve emisije podjela svih podjela u našemu društvu: Zašto nas opterećuje i dijeli ostavština Drugoga svjetskoga rata i sedamdeset godina nakon njegova završetka. Gosti su prof. dr. sc. Tvrtko Jakovina i dr. sc. Ivo Lučić. -Ako su nam mišljenja suprotstavljena, to ne znači da ne možemo zajedno! Njegujmo kulturu dijaloga- poruka je urednice novog političkog talk-showa.

>>Morana Kasapović: Vrijeme je da žene preuzmu važne pozicije

>>Morana Kasapović nije ni slušala što joj ministar Grčić govori

Komentara 5

AJ
ajmenama
14:21 28.10.2015.

Igor Mandić nije vrhunski intelektualac, nego vrhunski luđak.

OB
obivankenobi
15:33 28.10.2015.

Jakovina i mandic intelektualci? U cijem svemiru?

HU
humski13
23:46 31.10.2015.

Odiseju, ti si očito s ušima punim voska vezan za jarbol ideologije. Kao da nismo gledali istu emisiju? Bila je to dobra dijaloška emisija u kojoj je očito na tvoju žalost dr. Lučić bio dominantan, ali ne zbog "južnjačkoga temperamenta" nego zbog činjenica kojima je baratao i elokvencije koju nesporno ima. A što se tiče Jurčevića, a ne Jurića on nije ista klasa. On bi mogao nastupati s Klasićem ili Markovinom koji su uvjeren sam tvoji miljenici :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije