Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gledajte na pickboxu

Fali vam seksa? Pomoći će "Doktori za seks"

masters of sex
Foto: PR FOTO
1/8
19.01.2015.
u 15:22

Fali vam seksa? Pomoći će Doktori za seks. Nova serija na Pickboxu škakljivi je kvazipovijesni igrokaz o timu znanstvenih pionira koji su pokušali promijeniti američke stavove o seksu, a istini za volju, mogla bi vas uzbuditi na više razina

Fali vam seksa?  Pomoći će Doktori za seks. Nova serija na Pickboxu škakljivi je kvazipovijesni igrokaz o timu znanstvenih pionira koji su pokušali promijeniti američke stavove o seksu, a istini za volju, mogla bi vas uzbuditi na više razina. Sve epizode prve i druge sezone dostupne su odmah.

Snimljena prema knjizi "Masters of Sex" Thomasa Maiera, priča je ovo o usponu Williama Mastersa, ginekologa odmetnika koji se usudio proučavati seks u laboratorijskim uvjetima s ljudskim subjektima u St. Louisu 1950-ih godina. Zbog straha od groznog skandala, Masters je svoj projekt odrađivao u tajnosti dok nije imao sreću da zaposli seksualno slobodoumnu samohranu majku Virginiju Johnson kao tajnicu s velikim ambicijama, obdarenu (sram vas bilo) društvenim vještinama koje doktor nije imao.

Par koji je Ameriku naučio voditi ljubav

Masters i Johnsonova ubrzo postanu intelektualni partneri, ali i ljubavnici, što je bilo dugo skrivana činjenica o paru. Kada su nakon 10 godina prikupljanja podataka objavili svoje istraživanje koje je objašnjavalo fiziologiju orgazma, zagovarali zdrav seksualni život i zauvijek završili s medicinskim čistunstvom i laganjem, preko noći su postali zvijezde cijele Amerike. Javnost im je tepala kao "paru koji je Ameriku naučio voditi ljubav".

Učinite to za znanost

Sve to zvuči kao romantična, zabavna priča i na trenutke "Doktori za seks" to stvarno jesu, primjerice dok Johnson (glumi je odlična Lizzy Caplan) nagovara liječnike i sestre u bolnici da se prepuste strastima u korist znanosti. Scene seksa prilično su zabavne, čak i kad je riječ samo o masturbaciji s brdom senzora zalijepljenih za kožu pacijenta, dok doktori mrmljaju o "rigidnosti bradavica". Zbog istog perioda u kojem se odvija radnja, "Doktori za seks" na trenutke izgledaju kao "Momci s Madisona s povlasticama", ali ubrzo shvatite da su napetiji, dublji, pa čak i više uznemirujući. Zanimljivo je da mnoga pitanja o ljudskoj seksualnosti koja se provlače kroz seriju i dan-danas nemaju odgovor ili se isti prešućuje zbog raznih licemjernih moralno-vjerskih dogmi.

Hoćete vrećicu?

Serija nije baš uvijek vjerna povijesnom originalu, već su neki dijelovi mijenjani, a likovi dodavani zbog drame, ali na trenutke su te izmjene zapravo manje čudne od stvarnosti. U stvarnosti su subjekti pokusa nosili papirnate vrećice preko glave dok su radili „whoopie“, kako bi izbjegli identifikaciju. Svi likovi u "Doktorima za seks" lažu sami sebi, od gej muškarca koji ide na terapiju elektrošokovima kako bi se izliječio, preko odlične Sare Silverman kao lezbijke koja glumi da je hetero do samih glavnih junaka čija se profesionalna veza pretvara u ljubavnu, a oni si lažu da je riječ samo o istraživanju, skrivajući opasne osjećaje iza seksa bez obveza.

Dio šarma ove serije je i u tome što nam Dr. Masters baš nije simpatičan. Prilično hladan, dominantan lik odgovoran je za najgore scene iz braka u bližoj televizijskoj povijesti, za što je zaslužan odlični Michael Sheen kojem je prekrasna Lizzy Caplan upravo savršena suprotnost bez koje bi ovoj seriji nedostajalo kemije.

Gdje gledati Doktore za seks?

Kompletne prve dvije sezone „Doktora za seks“ gledajte ekskluzivno na Pickboxu.

>>Kako izgleda kada si potpuni stranci međusobno skidaju odjeću

Komentara 2

IK
ikonoklast
16:17 19.01.2015.

elektrošokovi su zakon

MI
mismis
13:23 20.01.2015.

jel ko od ovdje pristutnih to gledao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije