Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NISAM ZNALA'

Šarapova šokirala teniski svijet: Pala sam na doping-testu i preuzimam svu odgovornost

Marija Šarapova
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
07.03.2016.
u 21:36

'Već deset godina uzimam lijek mildronat zbog zdravstvenih tegoba i nisam znala da je od 1. siječnja ove godine on zabranjen.'

Ruska tenisačica Marija Šarapova sazvala je konferenciju za medije i nitko nije mogao niti sanjati da će reći ono što je rekla. Riječ je o padu na doping-testu tijekom Australian Opena, na kojem je ispala u četvrtfinalu od Serene Williams sa 4:6, 1:6.

– Pala sam na testu i preuzimam svu odgovornost za to – rekla je pred iznenađenim predstavnicima medija i nastavila:

– Već deset godina uzimam lijek Mildronat zbog zdravstvenih tegoba i nisam znala da je od 1. siječnja ove godine on zabranjen. Obavijestila me o tome Međunarodna teniska federacija (ITF), a naveli su i da se taj lijek još naziva i Meldonijum. Sama sam kriva što to nisam znala jer mi je Svjetska antidopinška agencija (WADA) poslala e-mail poruku s popisom zabranjenih supstancija, ali nisam kliknula na tu poruku niti sam ju pročitala.

Nažalost po nju, uslijedit će kazna i zabrana igranja do godine dana, ali možda i kraće s obzirom na okolnosti u kojima se sve ovo dogodilo. Velika šteta za trenutno sedmu tenisačicu svijeta, koja je osvojila navijače osvajanjem Wimbledona 2004., kad je imala svega 17 godina.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Posljednjih godina uslijedio je pad forme, a samim time i onaj na ljestvici, a problemi sa zdravljem su se samo pogoršavali. Među njima i ovaj desetogodišnji, zbog kojeg mora uzimati lijek za protočniju opskrbu stanica u tijelu kisikom. No uz to joj pomaže i u prevenciji dijabetesa koji je česta pojava u njezinoj obitelji.

Na kraju je tužno što vrlo vjerojatno nećemo na Olimpijskim igrama gledati ovu sjajnu tenisačicu, jednu od deset u dugoj povijesti koje su uspjele osvojiti sva četiri Grand Slam naslova tijekom karijere. Samo dvije godine nakon Wimbledona uspjela je osvojiti US Open, 2008. je osvojila Australian Open, a 2012. i 2014. godine Roland Garros. Uz to ima srebro s OI u Londonu 2012. i FED kup iz 2008.

– Znam da ću snositi posljedice, ali ne želim završiti karijeru na ovaj način, voljela bih dobiti novu priliku – rekla je na kraju vidno shrvana Šarapova.

>> Ruski teniski savez ucjenjuje Mariju Šarapovu: 'Nećeš na Olimpijske igre!'

Komentara 26

ST
steiner
22:32 07.03.2016.

Siguran sam da su "braća" Wiiliams puna nedozvoljenih supstanci ali su zaštićeni zbog Uncle Sam-a.

DA
danpav22
06:36 08.03.2016.

od cega se je Serena, amerikanka haha, onako razbumbala.. Jača je neg ijedno muško.

Avatar BigBadWolf
BigBadWolf
21:56 07.03.2016.

Gdje je sok? Rabi to 10g?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije