Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRAVO, MARINE!

Konačno se i to dogodilo! Marin Čilić nakon 15 pokušaja svladao Novaka Đokovića!

Marin Čilić Đoković
Foto: Reuters
1/12
04.11.2016.
u 18:39

Naš najbolji tenisač sada ima skor 1-14 sa Srbinom.

Marin Čilić konačno je dobio Novaka Đokovića! Dogodilo se to u četvrtfinalu Mastersa u Parizu gdje je Marin slavio sa 6:4 i 7:6. Naš najbolji tenisač sada ima skor 1-14 sa Srbinom.

Čiliću je ovaj meč "sad ili nikad", pomislili su mnogi navijači uoči današnjeg susreta. I doista, Čilić je u Pariz stigao u odličnoj formi, osvojio je Basel, a protiv Goffina u Parizu osigurao završni Masters. S druge strane, Đoković je u vidnom padu.

Čilić je odlično otvorio meč, oduzeo servis Đokoviću za 2:0, no Srbin je u sljedećem gemu odmah uzvratio. Oba tenisača držala su svoj servis do 10. igre kada je Čilić s nekoliko odličnih reterna po drugi put u meču uzeo servis protivniku i poveo 1:0 u setovima.

U završnici drugog seta gledali smo pravu dramu. Prvo je Đoković napravio "break" za 5:4 u gemu u kojem Čilić nije osvojio ni jedan poen na svoj servis. No, Marin tu nije pao i već u sljedećem gemu je uzvratio. Đoković je napravio dvije dvostruke servis-greške pa je rezultat izjednačen na 5:5.

Čilić je zatim kod 6:5 imao dvije meč-lopte, ali se Đoković uspio izvući i osigurati tie-break. U 13. igri Čilić je sasvim nadigrao protivnika kojem je prepustio samo dva poena i zasluženo upisao pobjedu.

Čilić će u polufinalu igrati protiv Amerikanca Johna Isnera, koji je u prvom četvrtfinalu svladao sunarodnjaka Jacka Socka sa 7:6 (5), 4:6, 6:4. Do sada su igrali šest puta i svaki put je slavio naš tenisač.

Čilić je pobjedom protiv Đokovića osigurao najmanje sedmo mjesto na ATP ljestvici, a može i prekrojiti svjetski vrh. Naime, ovom pobjedom može detronizirati Novaka Đokovića. Sada svoj dio posla mora odraditi Andy Murray koji mora doći do finala u Parizu želi li se popeti na prvo mjesto.

Novak Đoković - Marin Čilić 4:6, 6:7

Drugi set:

6:7 - Pobjeda za Marina Čilića! Marin je nakon 15 mečeva upisao prvu pobjedu protiv Đokovića.

6:6 - Igrat će se tie-break, ali kakvu je priliku propustio Marin. Imao je dvije meč-lopte, no Đoković se uspio izvući.

5:6 - Čilić je osigurao tie-brak!

5:5 - Čilić je odmah napravio 'break' i vratio Đokoviću. Prvi tenisač svijeta napravio je dvije dvostruke servis pogreške i sada je 5:5.

5:4 - Nažalost, ovo je bio iznimno loš gem Čilića i Đoković je napravio 'break'. Naš tenisač nije uspio osvojiti ni jedan poen na svoj servis. Đoković servira sa set.

4:4 - Oba tenisača drže svoj servis, no Čilićeva igra nam daje za pravo nadati se da će Đoković danas pasti.

2:3 - Đoković je imao dvije break-lopte, 40:15 na Čilićev servis, ali se naš tenisač uspio izvući.

1:1 - Šteta, Čilić je imao dvije break-lopte, ali ih nije uspio iskoristiti.

0:1 - Čilić je osvojio prvi gem u drugom setu. U ovim trenucima igra zaista jako dobro...

Prvi set:

4:6 - Čilić je osvojio prvi set! Naš je tenisač imao 40:30 i set-loptu koju nije iskoristio. Nakon toga je stigao do prednosti, Đoković je pogodio u mrežu i Čilić vodi 1:0 u setovima!

4:5 - Marin je bez izgubljenog poena osvojio gem.

3:4 - Dobro se sada izvukao Čilić, Đoković je imao break-loptu koju nije iskoristio.

3:3 - Oba tenisača drže svoje servise nakon problema na početku meča.

1:2 - Nažalost, Marinova prednost nije dugo trajala. Đoković je odmah uzvratio i sada servira za 2:2.

0:2 - Odličan početak Čilića, odmah na početku je napravio break! 

Čilić nikada nije pobijedio Đokovića i ima poražavajući skor 0:14. No, upiše li danas prvu pobjedu mogao bi prvog tenisača svijeta skinuti s trona.

Naime, ovoga tjedna Andy Murray može postati broj jedan. Za to se treba dogoditi jedan od sljedećih scenarija: mora osvojiti Masters u Parizu, a Đoković ne smije dođi do finala ili mora ući u finale, a da Đoković ne stigne do polufinala. Upravo bi mu u tome mogao pomoći naš Marin Čilić. 

>> Čilić pobijedio Goffina i osigurao nastup na ATP finalu u Londonu

Komentara 49

MA
Majur
18:44 04.11.2016.

Bravo Čila,ali vrhunac slijedi protiv gaučosa...i po drugi put osvojiti Davis Cup!!

DU
Deleted user
18:44 04.11.2016.

Bravo Marine

MA
mause
18:42 04.11.2016.

CESTITKE MARINU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije