Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GODINA ZA PAMĆENJE

Od Čilića ove je sezone uspješniji jedino Đoković

Marin Čilić
Foto: REUTERS/Grigory Dukor
21.10.2014.
u 08:45

Čilić će s Goranom i Novakom igrati za ekipu iz UAE

Iako je već samo osvajanje US Opena jasno izdvojilo 2014. godinu u karijeri Marina Čilića, četvrti osvojeni turnir u Moskvi dodatno je podcrtao tu činjenicu. Međugorac igra svoj najbolji tenis, postiže najbolje rezultate i, rekli bi mnogi, "samo mu je nebo granica". Ipak, da bi sustigao i prestigao svog učitelja Gorana Ivaniševića, koji je 1996. osvojio pet turnira, Marin bi morao do kraja godine osvojiti barem još jedan od preostala dva turnira na kojima će nastupiti – Pariz i(li) London.

Čvrst kad je najvažnije

Neće to biti lako, no Čilićeva motivacija i glad za pobjedama ne samo da se nije ugasila nego se razbuktala.

– Motivacija je još uvijek tu. I nakon Pekinga osjećao sam da je moja igra bila na zadovoljavajućoj razini, a sada se to i potvrdilo. Ovaj tjedan u Moskvi pomogao mi je da potvrdim dobru formu i uđem u ove, kako ih ja zovem, mentalne bitke na terenu. Jer sad je potpuno drugačija situacija: moji suparnici ulaze u meč s razmišljanjem da nemaju što izgubiti i igraju mnogo riskantnije. Meni je zato sada puno teže i moram na to biti spreman. Moram biti ustrajan u daljnjem usavršavanju igre, postići što više pobjeda i zadržati dobru pripremljenost i za sljedeću sezonu – naglasio je Marin.

Nakon osvajanja Grand Slam naslova ništa više nije kao prije. Na svojoj koži je to, srećom, osjetio i Marin. Na upit što se još promijenilo, odgovara:

– Nakon osvajanja jednog tako velikog turnira puni ste emocija i iznimno je važno što prije povratiti mirnoću i radnu atmosferu. Želim napredovati i zbog toga igram možda i malo riskantnije. Ovaj sam tjedan odigrao nekoliko teških mečeva, ni finale nije bio onako lagan kako je to možda izgledalo, ali sam uspijevao biti čvrst i najvažnije poene odigrati najbolje – objasnio je Čilić, od kojega je ove godine u osvajanju turnira uspješniji samo Novak Đoković koji je pobijedio na njih pet. Marin je u skupini s Nadalom, Federerom i Nishikorijem koji su osvojili po četiri naslova. Većina njih i ovaj će tjedan u lov na trofeje, no Međugorac je odlučio preskočiti Valenciju u kojoj je prema prvotnom planu trebao nastupiti.

– Uzimam tjedan dana odmora, u stvari pripremat ću se završnicu sezone – turnire u Parizu (počinje 27. listopada, nap. a.) i Londonu (9. studenoga). Iznimno sam motiviran da tamo prikažem svoju najbolju igru i postignem što bolje rezultate – napomenuo je Čilić.

Zabava od 30 milijuna USD

No "radna godina" time za Marina neće završiti. On je potvrdio nastup u IPTL-u (International Premier Tennis League), novoustanovljenom ekshibicijskom natjecanju teniskih ekipa koje počinje koncem studenoga i traje do polovice prosinca. U nešto opuštenijem ozračju četiri ekipe iz Indije, UAE-a, Singapura i Filipina nadmetat će se na četiri turnira (u svakoj zemlji po jedan) za nagradni fond od čak 29,7 milijuna USD. Mečevi će trajati samo po jedan set, i to u muškom i ženskom singlu, muškim i ženskim parovima te u miksu. Ekipe su sastavljene od najboljih igrača i igračica današnjice, ali i od svjetskih legendi. Čilić će tako biti član UAE Royalsa, za koji će još nastupiti Novak Đoković, Goran Ivanišević, Caroline Wozniacki, Eugenie Bouchard, Nenad Zimonjić i Malek Jaziri. Macromax Indian Aces (koji su i rodonačelnici tog natjecanja) predvodit će Roger Federer, Pete Sampras, Ana Ivanović i Rohan Bopanna, Manilla Mavericksi imaju Murraya, Tsongu, Moyu i Šarapovu, a Singapore Slamersi Serenu Williams, Agassija, Berdycha, Raftera...

>> Marin Čilić 18 godina nakon Gorana Ivaniševića osvojio Moskvu

Komentara 2

ST
stefandecanski
23:25 21.10.2014.

Nole dobio sina...pisite o tome...ipak je on reket no.1 :-p

SI
simeeee
09:57 21.10.2014.

Svaka čast marinu, ali na žalost daleko je on još od đokovića, nadala, federera koji u kontinuitetu s lakoćom dolaze u završnice turnira...marin i dalje previše oscilira u igri, pa pobjedi vrhunskog igrača, a onda izgubi od nekog prosječnog...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije