Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
60. NA SVIJETU

Mirjani Lučić nagrada za povratnicu 2014. godine

Mirjana Lucic-Baroni of Croatia raects after defeating Simona Halep of Romania during their match at the 2014 U.S. Open tennis tournament in New York, August 29, 2014. REUTERS/Adam Hunger (UNITED STATES  - Tags: SPORT TENNIS)
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
19.11.2014.
u 21:41

– Počašćena sam što sam osvojila nagradu za povratnicu godine. Želim zahvaliti svakoj osobi koja je glasovala za mene i podržavala me svih ovih godina. Željno iščekujem 2015. i nadam se da ću postići još puno dobrih rezultata – kaže Mirjana.

Nakon što je Borna Ćorić proglašen Zvijezdom sutrašnjice među tenisačima, bez godišnje nagrade nismo ostali ni u konkurenciji tenisačica. Mirjana Lučić-Baroni glasovima zaljubljenika tenisa i posjetitelja portala WTA Toura izabrana je za povratnicu godine.

I doista Mikica je u 2014. napravila strahovit napredak. Nije toliko vidljiv na WTA listi – godinu je počela na 104. mjestu, a trenutačno je 60. na svijetu – koliko su njezini rezultati dramatično odskočili od onih koje je postizala prijašnjih godina. Na neki način ona nije samo povratnica godine nego desetljeća.

Lučić je stigla do četvrtfinala US Opena pobijedivši tada drugu tenisačicu svijeta Simonu Halep. A potom je na turniru u Quebecu zabilježila dvostruki trijumf: osvojila je naslov i u pojedinačnoj i u konkurenciji parova. Stigla je do nove WTA krune 16 godina i četiri mjeseca nakon što je osvojila posljednji turnir (u Bolu 1998.) i tako postavila novi svjetski rekord u čekanju novog naslova te ušla u tenisku povijest. Razmak od 16 godina i četiri mjeseca između dva osvojena turnira najveći je na WTA Touru. Dotadašnja rekorderka bila je Japanka Kimiko Date-Krumm koja je između naslova u San Diegu u Seoulu imala stanku od 13 godina.

Počašćena sam što sam osvojila nagradu za povratnicu godine. Želim zahvaliti svakoj osobi koja je glasovala za mene i podržavala me svih ovih godina. Željno iščekujem 2015. i nadam se da ću postići još puno dobrih rezultata – kaže Mirjana.

>> Đoković objavio: Igrat ću protiv Hrvatske!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije