Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Monte carlo

Čilić lako s Tsongom, u četvrtfinalu ga očekuje Đoković

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
16.04.2015.
u 17:00

S već osvojenim bodovima Čilić se po bodovima izjednačio s Wawrinkom i u ovom trenutku dijele deveto mjesto.

Kad je dan prije govorio o mogućem suparniku u trećem kolu turnira u Monte Carlu, iz izjave Marina Čilića dalo se razabrati da bi se radije suprostavio Tsongi nego Goffinu. Dobio je priželjkivano i bez većih problema obavio posao s Francuzem pobijedivši ga sa 6:3, 7:6 (5).

Jo-Wilfried Tsonga, trenutačno 14. tenisač svijeta, tako je na neki način postao Marinova mušterija. Međusobni omjer sada je već 4-1, izuzmu li se dvije Tsongine pobjede na challengerima i to još 2007. godine.

Posljednja tri dvoboja pripala su našem tenisaču i to bez izgubljenog seta. Marin je odlično servirao, 83 posto dobivenih poena na ubačeni prvi servis omogućilo mu je da meč privede kraju bez izgubljenog servisa. Dvoboj je potrajao sat i 25 minuta, no Marin ga je mogao dovršiti i ranije da u tie-breaku nije propustio vodstvo od 3:0 i poslije 4:2 uz jedan servis. Tsonga je okrenuo na 5:4, no s tri vezana poena Međugorac je došao do velike pobjede i četvrtfinala na jakom turniru.

S već osvojenim bodovima Čilić se po bodovima izjednačio s Wawrinkom i u ovom trenutku dijele deveto mjesto. Za nešto više Čilić bi u četvrtfinalu trebao konačno dobiti pretpostavljenog suparnika Novaka Đokovića koji se lakoćom obračunao s Haider-Maurerom (6:4, 6:0). U dosadašnjim okršajima Đoković vodi s 11-0, no samo su jednom igrali na zemlji. U Roland Garrosu 2014. godine Đoković je pobijedio u četiri seta.

Još jednu pobjedu hrvatskom tenisu donio je pomalo već zaboravljeni Antonio Veić. Nakon podulje stanke zbog ozljede, Lošinjanin je na challengeru u Mersinu (Turska) nanizao pet pobjeda. Prošao je kvalifikacije, a sada je u drugom kolu svladao Damira Džumhura iz BiH sa 1:6, 6:3, 6:3 i ušao u četvrtfinale.

>>Ruka je dobro, mogao sam i jako servirati

Komentara 14

PE
peugeot
17:32 16.04.2015.

Bravo Cili ! Ali, sa "Jokerom", zna to i on sam - nema nikakve sanse. Zao mi je sto je Bosanac Dzumhur pao na Veica. Fin je Damir, bas fin. Usao je medju 100 na ATP, rad se isplati.

ST
stipe123
21:53 16.04.2015.

Novak pobeđuje 6:2 6:1

IV
ivanjoksimovic
19:20 16.04.2015.

Novak je za bar 3 klase iznad Cilica, ali mislim da bi od ispadanja imao daleko vise koristi nego da osvoji turnir. Ipak je igrao zavrsnice poslednja 2 turnira i sigurno ce biti umoran za RG. Mozda bi trebalo i Madrid da propusti, zagreje se u Rimu pa da doda gas na RG. Mada je do sada pokazivao nadprirodne fizicke sposobnosti, ko ce ga znati, mozda nas iznenadi opet sa nizom trofeja s obzirom da trenutno nema nikakvu konkurenciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije