Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STAR VIŠE OD 12 G.

Ovo je nastariji torrent koji se još uvijek dijeli

tipkovnica
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
25.01.2016.
u 11:18

Torrent je stvoren 20. prosinca 2003. godine

Prije više od 12 godina napravljen je torrent za ASCII-verziju filmskog hita Matrix. Taj torrent postoji još i danas te je, kako piše Torrent Freak, najstariji znani aktivni torrent.

Kako bi BitTorrent, mehanizam za dijeljenje i razmjenu datoteka, funkcionirao, potrebno je da barem jedna osoba i dalje dijeli datoteku, što znači da ih većina nestane nakon što se izgubi zanimanje za njih. To se nije dogodilo ovom torrentu za posebnu verziju filma iz 1999. godine koji je stvoren 20. prosinca 2003. godine i još uvijek se dijeli na internetu.

Jedan od razloga opstanka ovog torrenta zacijelo leži u činjenici da nije riječ o pravom filmu, već obožavateljskoj verziji, parodiji koja nije napravljena u komercijalne svrhe, a distributer Matrixa Warner Bros obično se ne bori protiv takvih oblika fan arta.

>> Finale pete sezone Igre prijestolja srušilo rekord u piratskom skidanju

>> Ugašen Pirate Bay, najpopularniji torrent servis

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije