Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIZNANJA

Povelje MIPRO dodijeljene Bojanu Mušćetu i Draganu Petricu

Mušćet i Petric
Foto: MIPRO
1/2
27.05.2015.
u 14:05

Povelje MIPRO nagrađenima je uručio prof. dr. sc. Petar Biljanović, Predsjednik međunarodnog programskog odbora skupa MIPRO

Tijekom održavanja Međunarodnog skupa za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku – MIPRO 2015, u Kongresnoj dvorani Hotela Adriatic u Opatiji, danas je upriličeno svečano uručivanje Povelja MIPRO za izniman doprinos razvoju ICT tehnologije. Povelju MIPRO za izuzetna dostignuća na polju tehnološke komunikacije primio je Bojan Mušćet, viši stručnjak za odnose s javnošću u Hrvatskom Telekomu, a Povelju MIPRO za izuzetna dostignuća na polju tehnološkog novinarstva Dragan Petric, izvršni urednik mjesečnika Bug.

Povelje MIPRO nagrađenima je uručio prof. dr. sc. Petar Biljanović, Predsjednik međunarodnog programskog odbora skupa MIPRO, istaknuvši kako je dugogodišnje medijsko djelovanje Mušćeta i Petrica uvelike pridonijelo popularizaciji znanosti, tehnologije, elektronike i mikroelektronike u Hrvatskoj, ali i u široj regiji. „Njihov rad cijenjen je jednako među etabliranim ICT stručnjacima, kao i među onima koji će to tek postati te je iz njihovog višegodišnjeg kontinuiteta u iznimno kvalitetnom, objektivnom i široko uvažavanom promicanju tehnoloških znanosti nedvojbena njihova intencija i posvećenost širenju onih ideja koje njeguje i Udruga MIPRO“, naglasio je Biljanović.

MIPRO već godinama dodjeljuje nagrade i priznanja ICT znanstvenicima, gospodarstvenicima, stručnjacima i studentima, a ove godine po prvi put je organizator odlučio priznanje odati djelatnicima koji o ICT tehnologijama komuniciraju kroz medije, odabravši dvojicu koji to rade ponajbolje. „Iznimno smo počašćeni priznanjem koje nam je odano ovim Poveljama, osobito kada se uzme u obzir da iza toga stoji organizacija s najvećom tradicijom u popularizaciji znanosti i tehnologije na ovim prostorima te je doživljavamo kao poticaj da i u budućnosti djelovanjem kroz medije na jednako profesionalan način kao i do sada prenosimo i našu osobnu strast prema tehnologiji“, rekli su Mušćet i Petric.

Bojan Mušćet, profesor hrvatskog jezika i književnosti, u medijima djeluje 34 godine, a posljednjih 16 godina radi kao ICT novinar, urednik, komunikator, PR stručnjak i analitičar. U svome radu ponajviše analizira telekomunikacijske usluge, poslovne servise, internetske tehnologije te simbiozu znanosti i digitalnih dosega. Objavio je tisuće priloga u više od sto magazina, novinskih izdanja, TV emisija i internetskih portala u Hrvatskoj, regiji, Italiji i Njemačkoj. Osnivač je i prvi predsjednik Zbora informatičkih novinara pri Hrvatskom novinarskim društvu. Utemeljio je i vodio hrvatsku nacionalnu nagradu za mobilni uređaj godine Zlatni Moby. Bio je direktor i izvršni urednik informatičkog mjesečnika PC Chip, osnivač i glavni urednik magazina za telekomunikacije Moj Moby, glavni urednik internog magazina T-HT Grupe Halo!, urednik Tehnologije u Poslovnom dnevniku i Jutarnjem listu, kao i urednik niza primijenjenih tehnoloških publikacija. Kao predavač ili moderator sudjelovao je na mnoštvu poslovnih konferencija (MIPRO, NetBiz, Financijski forum, Wireless World – Mobile Life, HP Business Conference, Telekom Arena, Weekend Media Festival, WinDays, Bug Future Show…), a kao stručni suradnik za tehnologiju surađivao je i s nekima od najpriznatijih hrvatskih PR i marketinških agencija.

Tijekom karijere tehnološkog analitičara, sudjelovao je na više od 50 ICT kongresa diljem svijeta te je izvještavao s najvećih svjetskih tehnoloških sajmova, poput CES-a u Las Vegasu, MWC-a u Barceloni, CeBIT-a u Hannoveru i IFA-e u Berlinu, za brojne medije u regiji. Operativni je suradnik organizatora najvećeg godišnjeg regionalnog natjecanja tehnoloških ideja, Idea Knockout, kojim mlade ICT poduzetnike i tehnološke ideje s našeg područja uspješno promovira na najvećem svjetskom sajmu novih tehnologija, CES-u u Las Vegasu. Korporativna karijera uključuje poziciju pomoćnika direktora Odjela za korporativne komunikacije Hrvatskog Telekoma te urednika korporativnog websitea i publikacija.

Rođen je 2. lipnja 1964. u Rijeci. Na studiju hrvatskog jezika i književnosti te organizacije kulturnih djelatnosti u Rijeci stekao je zvanje profesora hrvatskog jezika 1989. godine. Trenutačno je zaposlen kao viši stručnjak za odnose s javnošću u Hrvatskom Telekomu.

Dragan Petric, dipl. ing. matematike, posljednjih 20 godina radi kao ICT novinar, urednik i analitičar, pišući ponajviše o telekomunikacijskim tehnologijama i uslugama, poslovnim servisima, internetskim tehnologijama i sprezi znanosti i digitalne tehnologije. Objavio je nekoliko tisuća članaka u brojnim časopisima, novinskim izdanjima i internetskim portalima u Hrvatskoj i SAD-u, a njegove su analize, komentare i recenzije prevodile i objavljivale najuglednije tehnološke publikacije u Španjolskoj, Češkoj, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji, Srbiji i Finskoj. Objavio je pet stručnih knjiga iz područja informatičke i matematičke znanosti, a njegova je "Velika knjiga o World Wide Webu" ostala zapamćena na našem podneblju i kao predmet prve internetske kupnje obavljene u Hrvatskoj. Jedini je hrvatski član ugledne europske organizacije EISA (European Imaging and Sound Association) koja svake godine tijekom glasovitog sajma potrošačke elektronike IFA u Berlinu dodjeljuje najcjenjenije europske nagrade za izvrsnost tehnoloških proizvoda. Unutar EISA-e djeluje u sklopu ekspertne grupe za mobilne uređaje.

Tijekom karijere tehnološkog analitičara, sudjelovao je na više od 50 ICT kongresa diljem svijeta te je izvještavao s najvećih svjetskih tehnoloških sajmova, poput CES-a u Las Vegasu, MWC-a u Barceloni, CeBIT-a u Hannoveru i IFA-e u Berlinu, za brojne medije u regiji. U suradnji s američkim Consumer Electronics Associationom organizator je najvećeg godišnjeg regionalnog natjecanje tehnoloških ideja, Idea Knockout, kojim mlade ICT poduzetnike i tehnološke ideje s našeg područja uspješno promovira na najvećem svjetskom sajmu novih tehnologija, CES-u u Las Vegasu. Dobitnik je nagrada “SAP Božo Težak” za najboljeg informatičkog novinara, najboljeg urednika i najbolji objavljeni tekst u tiskanom izdanju, koje mu je dodijelilo Hrvatsko novinarsko društvo čiji je redovni član.

Rođen je 31. svibnja 1975. u Zagrebu. Na studiju matematike i informatike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu stekao je zvanje diplomiranog inženjera matematike 2002. godine. Trenutačno je zaposlen kao izvršni urednik najtiražnijeg hrvatskog ICT časopisa Bug u tvrtki Bug d.o.o.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije