Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUKE ZBOG BATERIJE

Note 7 i dalje uteg za Samsung, Apple rekordno prodaje iPhone 7

A Samsung Electronics' Galaxy Note 7 new smartphone is displayed at its store in Seoul, South Korea, September 2, 2016.  REUTERS/Kim Hong-Ji/File Photo
Reuters/PIXSELL
15.09.2016.
u 09:45

Samo povlačenje već isporučenih 2,5 milijuna uređaja, Samsung će koštati čak milijardu dolara. No, to je samo dio problema

Note 7 trebao je biti najveći adut kojim će Samsung napasti iPhone, no sve više se pretvara u njihovu pravu noćnu moru. Već tjednima Samsung trpi negativne reakcije zbog katastrofalne proizvođačke pogreške koja uzrokuje da neke baterije eksplodiraju.

Samo povlačenje već isporučenih 2,5 milijuna uređaja, Samsung će koštati čak milijardu dolara. No, to je samo dio problema. Puno je veća šteta slika u javnosti i gubitak povjerenja korisnika. A čini se i da problem s baterijom nije lako i brzo riješiti. Samsung je već izdao preporuku korisnicima da isključe svoj Note 7 i zamijene ga.

Na to se nadovezala i američka federalna agencija za zrakoplovstvo koja je zabranila uključivanje Note 7 smartphonea u putničkim zrakoplovima. U međuvremenu je objavio da za one koji još nisu uspjeli vratiti mobitel priprema softversku nadogradnju koja bi ograničila kapacitet baterije na 60 posto. Na taj način bi se izbjeglo moguće eksplodiranje baterije. Objava dolazi nakon što je u New Yorku jednom dječaku eksplodirao Note 7 u rukama, a prije toga je zabilježen i slučaj zapaljenja jednog vozila u kojem je Note 7 bio na punjenju.

Ovaj softverski dodatak će doduše biti dostupan tek od 20. rujna i to za sada samo za korisnike u Južnoj Koreji. No, mnogim korisnicima to neće biti dovoljno. Upravo je vrijeme ključni faktor. Samsung je zbog problema s baterijom izgubio vrijedne tjedne u kojima je mogao prodati puno uređaja prije izlaska novog modela iPhonea.

Umjesto nastavka milijunske prodaje, Samsung je zaledio daljnju prodaju Notea 7 i ne zna se kada će ponovno krenuti prodaja, s novim baterijama. Usporedno, iPhone je stigao predstaviti svoj novi model iPhone 7 i Apple može biti presretan prvim brojkama. Naime, Amerikanci su prijavili da su dobili rekordan broj prednarudžbi za novi model. Glossy crni model jet black je već i rasprodan.

Što se više odulji muka po bateriji i zamjeni uređaja, Samsung će se morati i više pomučiti kako bi povratio povjerenje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije