Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONFERENCIJA

Na prvi Droidcon u Zagrebu stižu Intel, Facebook, PayPal...

Droidcon
Foto: Droidcon
27.04.2015.
u 13:52

Najveća globalna Android konferencija odvija se u 20 zemalja, a za dovođenje u Zagreb zaslužan je Troido

Stručnjaci za Android, iz najvećih svjetskih tehnoloških tvrtki poput Intela, Facebooka, PayPala i Spotifyja dolaze na Droidcon konferenciju koja po prvi puta dolazi u Zagreb, pišu 24 sata.

Najveća globalna Android konferencija odvija se u 20 zemalja, a za dovođenje u Zagreb zaslužan je Troido, najstarija njemačka Android consulting tvrtka, koja djeluje i u Hrvatskoj i Nizozemskoj.

- Ovo je velika stvar za Androidaše u Hrvatskoj. Radi se o najprestižnijoj konferenciji za koju ste prije trebali putovati do Berlina, Londona, Pariza ili Moskve. U Zagreb dolaze svjetski stručnjaci iz tog područja od kojih se može puno naučiti. Osim toga, ovo je odlično mjesto za sve one koji traže posao kao i tvrtke koje su u potrazi za kvalitetnim kadrom. Drugim riječima, raj za Android networking - objasnio je Miroslav Šimudvarac, suosnivač Troida. Sudionici konferencije pratit će zanimljiva i edukativna predavanja te vidjeti kako su se razvijaju najnovija i inovativna Android rješenja. Teme koje su planirane za Droidcon Zagreb vezane su uz aktualnosti iz Android svijeta poput developmenta, testinga, deploymenta, dizajna, monetizacije...

Iz PayPala na konferenciju dolazi Joe Nash , čije će se predavanje usmjeriti na tehnološke naplatne modele te će prezentirati PayPalov SDK i API za mobilnu i web integraciju.

Luuk Beursgens iz Vodafonea pričat će o procesu izrade Vodafoneovih Android mobilnih telefona i tableta te će prezentirati čitav proces produkcije koji počinje sa zahtjevima, a završava s ispoliranom verzijom koja je spremna za prodaju u Vodafoneovim trgovinama diljem svijeta.

Iz Spotifyja, iz New Yorka, dolazi Chris Doyle koji je dio njihovog tima za monetizaciju, a bavit će se kompleksnom temom x­activity puštanjem video zapisa putem servisa.

Xavier Hallade iz Intela će nas uvesti u trenutno vrlo aktualnu temu Android TV­-a te pokazati kako developeri mogu raditi aplikacije za male i velike ekrane u dnevnom boravku, a Ognjen Dragoljević iz Facebooka govorit će o tome kako Facebook barata milijardama slika na milijunima Android uređaja iz dana u dan.

U sklopu konferencije, koja u zagrebačkom hotelu Antunović traje 29. i 30. travnja, održat će se i hackathon te BarCamp, na kojem će svi moći prijaviti teme u kratkoj prezentaciji, a interes publike odredit će hoće li slušati više o tome.  

Karte za Droidcon se do petka 17. travnja 2015. mogu nabaviti po cijeni od 800 kuna, a nakon toga cijena karte će biti 1200 kn, dok studenti karte mogu kupiti po cijeni od 300 kn. Karte se preuzimaju putem linka: http://droidcon.hr/en/register/

>> Najpoznatija svjetska konferencija za Android developere, konačno u Zagrebu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije