Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za one koji vole tipkovnice

Može li BlackBerry vratiti svoju poziciju legendarnog mobitela

BlackBerry Chief Executive John Chen answers questions during the launch event for the new Blackberry Classic smartphone  in New York, December 17, 2014.  REUTERS/Brendan McDermid (UNITED STATES - Tags: BUSINESS SCIENCE TECHNOLOGY TELECOMS)
Foto: Reuters/PIXSELL
21.12.2014.
u 17:00

Povratak fizičkoj tipkovnici u BB-u smatraju svojim glavnim adutom za povratak korisnika i slave

Sve što ste dosad znali o BlackBerryju napredovalo je i podignuto je na višu razinu, izjavio je to na predstavljanju novog pametnog mobitela Classica John Chen, predsjednik uprave kanadske tvrtke Blackberry, nekad poznate i kao RIM (Research in Motion).

Ništa bez tipkovnice

Classic se vratio korijenima, ima tipkovnicu i "trackpad" te operativni sustav BlackBerry 10. Onaj tko je bio pravi obožavatelj BB-a, sigurno se sjeća serije Bold i posljednjeg modela 9900, možda ga nikad i nije zamijenio nekim isključivo touch mobitelom. Jer Bold je imao i fizičku tipkovnicu i touch ekran. Za razliku od njega, tvrde u BB-u, Classic je mnogo napredniji i bolji. Ima brži browser, 60 posto veći prostor na ekranu, 50 posto dulji vijek baterije i bolji izbor aplikacija u BlackBerry svijetu i Amazonovu online dućanu. Kako je kazao Chen, BB je tu za sve one koji su ljutiti i nikako se ne mogu prilagoditi mobitelima s ekranima na dodir i nisu u stanju napisati dvije rečenice u poruci a da zvuče suvislo. BB je usto bio poznat kao siguran mobitel i prije svih prigrlili su ga poslovnjaci, a mnogi od njih i danas ostaju vjerni BB-u. U BB-u za novi mobitel već primaju predbilježbe, a isporuka počinje najprije u SAD-u, i to krajem prosinca, a Britanci ga mogu očekivati početkom siječnja. Cijena je 449 dolara odnosno 349 funti.

Smanjuju gubitke

Povratak BB-a korijenima mogao bi biti doista dobar korak ka boljim poslovnim rezultatima. Posljednja izvješća govore da su prihodi nešto lošiji od očekivanih, no smanjen je neto gubitak kompanije. U BB-u su zadovoljni, a novčani tijek pozitivan im je prvi put u dvije godine. Novitete pripremaju za Barcelonu i tradicionalni Mobile World Congress, najpoznatiji svjetski sajam mobilne tehnologije.

BB-u su uvijek bili vjerni predsjednici vlada i država jer su računali na sigurnost BB-a, a ne bi li zadržao i taj dio, BB je nedavno kupio njemački Secusmart, tvrtku za mobilnu sigurnost.

>> BlackBerry objasnio zašto je predstavio smartphone s kvadratičnim ekranom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije