Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURNOST

Kako dokazati da niste robot nego čovjek koji se samo želi registrirati

reCAPTCHA
Foto: Screenshot Youtube
1/2
08.12.2014.
u 16:30

Google je osmislio novi način kako provjeriti jeste li ljudsko biće

Kako dokazati da ste čovjek, a ne robot? U Googleu misle da su uspjeli riješiti taj problem. Naime, dosadašnji postupak dokazivanja da podatke na internetskim stranicama ispunjava čovjek, a ne robot odnosio se na upis brojeva, slova ili čitavih riječi uz pomoć ne baš popularne CAPTCHA autentifikacije. To je dosad bio način obrane od zlonamjernih programa.

No u Googleu su uvidjeli da korisnici nisu baš oduševljeni tim rješenjem. Pogotovo kada brojevi ili slova budu u tolikoj mjeri izobličeni da je vrlo teško iz prve pogoditi što točno treba unijeti da bi se, na primjer, registracija na neku stranicu završila. Stoga je Google osmislio novi sustav nazvan reCAPTCHA u kojem je potrebno samo kliknuti na praznu kućicu pokraj koje piše – I’m not a robot. Iako se ovakav način čini prejednostavan da bi bio siguran, u Googleu tvrde da je upravo suprotno, ovaj je način sigurniji.

 

>> Bivši zaposlenik: Google + je samo 'light' verzija Facebooka

>> Europski parlament usvojio kontroverznu rezoluciju

Komentara 1

Avatar ILI NET marketing
ILI NET marketing
00:08 18.12.2014.

ReCAPTCHA je jedan od najboljih antispam algoritama. Mi ga koristimo na našim stranicama i oduševljeni smo s njim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije