Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez panike

Hakirano čak 5 milijuna lozinki na Gmailu

Gmail
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/2
10.09.2014.
u 20:07

Točan broj email adresa koje su ''procurile'' je 4,929.090, no već je potvrđeno da njih oko 60 posto vrijedi i funkcionira.

Čak pet milijuna lozinki hakirali su nepoznati počinitelji na Gmailu i potom ih objavili na ruskom forumu BitCoin, javlja Freedom Hacker.

Baza podataka koja je ondje osvanula sadrži pune gmail adrese milijuna korisnika, ali ne i lozinke i ostale ''osjetljive'' podatke. Lozinke su se pak pojavile na Redditu čiji korisnici upozoravaju jedni druge da u ovom trenutku ne pokušavaju provjeriti svoje emailove i sigurnost svojih lozinki kako ne bi ''olakšali'' posao hakerima.

Točan broj email adresa koje su ''procurile'' je 4,929.090, no već je potvrđeno da njih oko 60 posto vrijedi i funkcionira.

Korisinici mogu provjeriti je li i njihov račun na popisu hakiranih na stranici Is my email leaked?

>>Američki istraživači hakirali Gmail i druge aplikacije

>>Otkrio bug koji je ugrozio sve korisnika Gmaila, a Google mu nije htio platiti

Komentara 3

DU
Deleted user
20:39 10.09.2014.

Ne radi se o tome da se nebi trebalo "u svoje emailove" (rečenica vam je strava), nego da ih se (zajedno s korisničkim imenima) ne upisuje po siteovima koji tvrde da mogu provjeriti u bazi da li je korisnički račun hackiran. Dajte malo ozbiljnosti u prenošenju (očito loše prevedenih) vijesti.

Avatar divide et impera
divide et impera
22:10 10.09.2014.

Ah...pa i da su mi netko i uđe u gmail može samo slobodno obrisati spamove...od raznih rješenja za povećanje spolovila do prodaje viagre.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije