Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostavite na pola

Evo zašto ne biste trebali puniti svoj telefon cijelu noć

Pametni telefon, smartphone
Foto: Thinkstock
24.07.2016.
u 08:39

Stručnjaci su složni da je puno bolja opcija ne napuniti bateriju do kraja nego ostaviti da se puni satima nakon što je baterija već napunjena do kraja.

Koliko je "pametno" ostaviti svoj pametni telefon da se puni tijekom noći, odlučili su ispitati stručnjaci sa Battery University-a. 

Ono što mnogi rade, nije dobro za "životni vijek" baterije telefona, otkrili su. 

Telefon, odnosno baterija, trebala bi se puniti do punog kapaciteta nakon čega bi telefon trebalo skinuti s punjača jer daljnje punjenje može oštetiti bateriju, navode. 

Stručnjaci su složni da je puno bolja opcija ne napuniti bateriju do kraja nego ostaviti da se puni satima nakon što je baterija već napunjena do kraja. 

Li - ion baterije radije punite u intervalima, savjetuju jer to produžuje vijek trajanja baterije. Ova vrsta baterija najzastupljenija je kod proizvođača pametnih telefona, ali i kod IPhonea. 

Ova vrsta baterija ne treba biti n apunjena do kraja, a nije niti poželjno da bude, naglašavaju stručnjaci za baterije i dodaju kako je bolje da je nikada ne napunite do kraja. 

>>Ovo je prvi pametni mobitel s termalnom kamerom

 

Komentara 13

SA
sasoon
09:16 24.07.2016.

Hrpa gluposti. Mobitel se sam brine o tome kojom brzinom i do koliko ce napuniti bateriju. Ostavljenje na punjacu nije bitno, jer mobitel prestaje puniti bateriju kad je puna.

Avatar Neobavezno
Neobavezno
09:29 24.07.2016.

Novi mobiteli prestanu puniti bateriju kada se napuni do kraja imam 2 HTC i obadva rade u tom rezimu kada dode do 100% bez obzira sto je na punjacu mobitel prekida sa punjenjem............

MM
maximilijanalexandar.max
09:45 24.07.2016.

uvijek punim preko noći bateriju i nikad do sada mi nije baterija otišla, a imam mobitele već više od 15 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije