Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan otvorenih integracija KING ICT-a

Digitalizacija. Inovacija. Revolucija.

Dan otvorenih integracija KING ICT-a
Promo
27.03.2017.
u 12:01

Svijet je zahvatila 4. industrijska revolucija – na kojoj je strani Hrvatska? Što možemo reći o svojim digitalnim vještinama, znanju i tehnologijama, o pripremljenosti za cyber napade, o inovativnosti? O tome će razgovarati i sučeliti mišljenja više od 400 sudionika 12. Dana otvorenih integracija, konferencije koja okuplja ICT industriju, biznis, javnu upravu, velike sustave i manje tvrtke, inspirativne ideje i aktualne teme.

Hrvatska želi učinkovitu i dostupnu javnu upravu i za to ima Akcijski plan težak 880 milijuna kuna. Predstavnici Ministarstva uprave govorit će o mjerama koje pojednostavljuju pravila i ubrzavaju rad javne uprave uz veću pravnu sigurnost. To uključuje digitalizaciju svih procesa kako bi se proširile e-usluge građanima i poduzetnicima, povezala sva tijela državne uprave te uspostavio jedinstven način komunikacije građana s državnom upravom.

A je li Hrvatska ulagačka destinacija? O tome svakako mnogo toga zanimljivoga može reći Vedrana Kašić Jelušić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku, dok će EBRD-ovo financiranje ICT projekata na posebnoj radionici pojasniti ekspert te banke Dino Shiatis.

Ulazak Hrvatske u Schengenski prostor velika je tema, jedan od strateških ciljeva s kojima se Hrvatska uspješno nosi. To je jedan od onih projekata u kojem mogu doći do izražaja kapaciteti i inovativnost tehnološkog sektora i ICT industrije. Kako razvijamo Schengenski projekt, sudionici konferencije doznat će iz prve ruke, u izlaganju Joška Dorića, pomoćnika ministra unutarnjih poslova.

Modernizacija i proširenje Zračne luke Dubrovnik jedan je od najvećih investicijskih projekata u zemlji, značajan i za ICT, transportnu i turističku industriju. Roko Tolić, direktor Zračne luke Dubrovnik govorit će o tom krupnom zalogaju u koji se zagrizlo na hrvatskom jugu.

Jedan medvjedić, jedna inovativna ideja, jedna priča o nagradama i brzom uspjehu na tržištima od Europe do Amerike – to je Teddy the Guardian, medvjedić koji složenom aparaturom pouzdano i u trenu mjeri vitalne znakove bolesnog djeteta. Svoju će inspirativnu priču sudionicima Dana otvorenih integracija ispričati Josipa Majić.

DEMO soba svake je godine „čudo za sebe“. I ove godine sudionike očekuje čak 18 inovativnih rješenja koja povezuju, nadziru, otkrivaju, unapređuju, analiziraju i štite informacije, poslovanje, ljude i sustave. Radionice su već dvije godine pravi hit DOI konferencije, a na ovogodišnjih sedam radionica bit će riječi o nizu novih sigurnosnih rješenja kao i onih za unapređenje poslovanja.

Dan otvorenih integracija jedan je od boljih dana u godini i vrijedi biti tamo.   

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije