Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napokon okriven

Australac potvrdio da je on kreator bitcoina

craig wright
Foto: Reuters/PIXSELL
02.05.2016.
u 12:10

"Ja sam bio glavni dio toga, ali su mi pomogli drugi ljudi", rekao je Wright za BBC, The Economist i časopis GQ.

Australski poduzetnik Craig Wright izjavio je  za BBC da je on kreator kontroverzne digitalne valute bitcoina, čime su okončane godine njegovog skrivanja pod pseudonimom Satoshi NakamotoBBC navodi da je Wright dao tehnički dokaz koji podupire njegovu tvrdnju da je kreator bitcoina, a to potvrđuju i ugledni članovi zajednice bitcoina.

"Ja sam bio glavni dio toga, ali su mi pomogli drugi ljudi", rekao je Wright za BBC, The Economist i časopis GQ.

On je prošle godine postao posljednji u nizu ljudi za koje se govorilo da su kreatori bitcoina, valute za koju su se zainteresirale banke, špekulanti, kriminalci i zakonodavci. Magazin Wire, koji je zajedno s američkim Gizmodom objavio priču u kojoj je otkrio Wrighta na temelju dokumenata i mailova koji su procurili, nazvao ga je genijem.

>> Pri zamjeni eura ili kuna u bitcoin ne treba plaćati PDV

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije