Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG KINE

Američki milijarder prodao sve svoje dionice u Appleu

apple
Foto: Reuters/PIXSELL
29.04.2016.
u 09:08

Na odluku o prodaji potaknulo ga je usporavanje kineskog gospodarskog rasta

Američki milijarder Carl Icahn objavio je da je prodao sve svoje dionice u Appleu, navodeći kao razlog rizik od kineskog utjecaja na vrijednost dionica, prenosi Guardian.

Investitor je prije gotovo tri godine kupio udio u tvrtki, a krajem prošle godine posjedovao je 45,8 milijuna njihovih dionica. Na odluku o prodaji potaknuli su ga usporavanje kineskog gospodarskog rasta i strah od postroženja uvjeta za poslovanje.

- Tim Cook napravio je sjajan posao. Nazvao sam ga jutros kako bih mu rekao i bilo mu je malo žao, očito. Ali sam mu rekao da je to sjajna tvrtka - rekao je u jučerašnjem intervjuu za američku televiziju CNBC Icahn, koji je također dao naslutiti da je na prodaji zaradio oko 2 milijarde dolara.

Icahn je izrazio i nezadovoljstvo potezima Pekinga rekavši da bi kineska vlada mogla jako otežati Appleovo poslovanje na tom tržištu. Kina je, naime, ranije ovog tjedna blokirala filmove na Appleovoj online trgovini iTunes te drugu njihovu trgovinu iBooks, slijedeći postroženje pravila o internetskom nakladništvu, posebno za strane tvrtke.

>> Prvi pad prodaje iPhonea srušio dionice Apple i tržišnu vrijednost tvrtke za 46 milijardi dolara

>> FAZ: Apple u Njemačkoj razvija auto, proizvodit će se u Austriji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije