Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1.982 oboljela

Zbog epidemije ospica zabranjeni posjeti bolnicama u dijelovima BiH

cijepljenje
Damir Špehar/PIXSELL
31.01.2015.
u 13:58

Zabrana će biti na snazi sve dok traje epidemija ospica i povećano obolijevanje od gripe i drugih akutnih respiratornih bolesti.

Zbog epidemije ospica u nekim dijelovima BiH preporučena je zabrana posjeta bolesnicima u bolnicama i drugim zdravstvenim ustanovama, piše Klix.ba.

U 14 općina u Republici Srpskoj proglašena je epidemija ospica s ukupno 1.982 oboljela, a prijevljeno je i 9.008 slučajeva oboljenja sličnih gripi te je registrirano 27.664 akutnih respiratornih infekcija.

Zabrana će biti na snazi sve dok traje epidemija ospica i povećano obolijevanje od gripe i drugih akutnih respiratornih bolesti.

>>HZJZ: Službeno imamo devet prijava oboljelih, no znamo da je oboljelih više

>>Odbili cijepiti dijete pa moraju birati – ili 2000 kn kazne ili tjedan dana zatvora

Komentara 3

Avatar Zaječarac
Zaječarac
15:16 31.01.2015.

Evo kako Amerikanci vakcinišu decu po Ukrajini. iz Amerike u Ukrajinu dovezeno već 42 miliona doza „guardasila“. Ovo daje jasnu sliku. Amerika, koja finansira „obojene“ revolucije, odjednom počinje masovno da pomaže zemljama trećeg sveta time što im šalje desetne miliona miliona doza Guardasila i Cervariksa. Razlog za to može biti dvojak: 1. Pre svega, to može biti prosto profit – vakcinisanje tim preparatima na nivou države znači milijarde dolara za Gvardasil i Cervariks Osim toga, time se dovodi i do smanjivanja broja stanovništva putem izazivanja neplodnosti kod žena u plodnom uzrastu. 2.S jedne strane kijevska hunta, potčinjavajući se naređenjima Zapada, tera u smrt i desetine hiljada muškaraca sposobnih da prave decu – čime se zemlja lišava zdravog potomstva. S druge strane ekonomija Ukrajine je uništena, usled čega su i uslovi života većine stanovništva neljudski – što neizbežno, pak, dovodi do smanjenja nataliteta. A na sve to sprovodi se i sterilizacija Ukrajinki – s ciljem da se stanovništvo zemlje uništi.

Avatar Zaječarac
Zaječarac
15:17 31.01.2015.

„guardasil“ ili „cervariks“ kobajagi sprečavaju nastanak papiloma (bradavica) i raka grlića materice, a ustvari ta injekcija dovodi do besplodnosti. To zato ni po koju cenu ne treba davati ni devojčicama, ni devojkama ni ženama. Osim toga taj preparat još nijeije dovoljno potvrđen i nejasno je i do kojih još komplikacija može da dovede.

RA
rafaell
17:56 31.01.2015.

jaka bolest pa većina nas je imala ospice kao djeca,par dana u krevetu i nikad više te bolesti,gore je preko ljeta par dana biti u Osijeku i dr. mjestima punih komaraca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije