Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STUTTGART

U Njemačkoj uhićen 34-godišnjak zbog trgovine oružjem – prodao je oružje napadačima na Pariz?

policija
Foto: Reuters/PIXSELL
27.11.2015.
u 09:08

Bild je objavio da se sumnja da je privedeni muškarac militantima prodao dva kalašnjikova i dvije automatske puške Zastava M70

U Njemačkoj je uhićen 34-godišnjak koji je možda prodao oružje pariškim napadačima, prenosi Reuters. Stuttgartski tužitelji danas su potvrdili da je 34-godišnjak uhićen zbog sumnje u preprodaju oružja, ali nisu komentirali navode da je prodao četiri komada oružja militantima u čijim je napadima 13. studenog ubijeno 130 ljudi.

– Mogu potvrditi da je muškarac priveden zbog sumnje u trgovanje oružjem – rekao je glasnogovornik, dodajući da je muškarac uhićen u utorak.

Bild je ranije danas objavio kako se sumnja da je dotični muškarac četiri komada oružja, uključujući dva kineska kalašnjikova i dvije Zastave M70 proizvedene u bivšoj Jugoslaviji, 7. studenog putem interneta prodao kupcu arapskog podrijetla. Bild također piše da su na smartphoneu privedenog pronađena četiri e-maila koji upućuju na to da je bio u kontaktu s "Arapom u Parizu", kao i da francuski tužitelji vjeruju da je to oružje upotrijebljeno u napadima.

>> Dvojica bombaša koji su se raznijeli kod stadiona Stade de France u EU su ušli preko Grčke!

>> Priveden 'izviđač' Islamske države koji je sudjelovao u odabiru lokacija za napad u Parizu

Komentara 4

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:03 27.11.2015.

Hm, švabo prodao rusko i srpsko oružje teroristima. Sad će neki francuz prodati oružje, ponovo teroristima, a u Berlinu će grobari raditi prekovremeno. Terorizam, bradat, podmukao, primitivno-agresivan, fanatičan, ne bi se mogao sam održati da nema ovakvih cincara i farizeja. Zato, prodaju oružja teroristima, tretirati isto kao i terorizam jer je to sinergija između izvršitelja i nabavljatelja.

NE
Nemesis100
00:19 28.11.2015.

Svabo Sasa!

Avatar d-ano
d-ano
11:57 27.11.2015.

eto u trstu uhvacen turcin sa dobrim puskama,,,,NATO Turska poslal oruzje u Belgiju da docekaju Putina ,,vjerovatno nemaju puno ,,trebaju vise,,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije