navigacija Svijet 132
IZBJEGLIČKA KRIZA

Tenzije u Šidu visoke, porasla prodaja noževa koje kupuju migranti

Granica je sada praktično zatvorena

Tenzije u Šidu visoke, porasla prodaja noževa koje kupuju migranti

Ilustracija

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Situacija s migrantima u Šidu danas je postala vrlo složena, piše SEEbiz. Jučer su održani prosvjedi migranata koji nisu državljani Sirije, Iraka i Afganistana i koji ne mogu nastaviti put prema Njemačkoj. Srpske vlasti kažu da je u Šidu porasla prodaja noževa koje kupuju migranti. 

Hrvatski vlak danas nije mogao ući u Šid, odnosno u Srbiju, jer nije stigao prazan. Hrvatska je strana u vlak, naime, smjestila sve migrante koji nisu dobili odobrenje da nastave put prema Austriji i Njemačkoj. Srpska strana migrante je smjestila u osam autobusa i poslala ih u Hrvatsku, ali je samo njih četvero ušlo u Hrvatsku na Bajakovu. Granica je sada praktično zatvorena i tenzije su vrlo visoke.

>> Austrija: U zemlju smije ući 3.200 migranata dnevno, a u danu će primiti najviše 80 zahtjeva za azil

>> I Slovenija se sprema na uvođenje kvota za azilante poput Austrije

Ocijeni:

1 2 3 4 5

3 (10 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

107
Registracija
 • EldersRealm EldersRealm

  19.02.2016 u 21:56h

  Jel konacno vrijeme da se opametimo i postavimo ogradu prema Srbiji? Betonski zid od 6 metara s bodljikavom zicom pod naponom bi bilo idealno ali i obicna zilet-zica nije losa za pocetak.
  77 87% 12
 • ratsvetova ratsvetova

  19.02.2016 u 21:26h

  Dobro je dok kupuju,barem placaju.Uskoro ce ih poceti krasti.
  47 85% 8
 • pasaluk

  19.02.2016 u 21:51h

  To Srbi namjerno daju imigrantima noževe i daju im upute da napadnu Hrvate jer se sami boje!!
  50 68% 24
 • Inohrvat Inohrvat

  22.02.2016 u 21:16h

  Danas se obilježiva Međunarodni dan materinskoga jezika , stoga čujmo prvu od Deset zapovijedi majke Hrvatske - VJEKOSLAV KLAIĆ hrvatski povjesničar, pisac, rektor zagrebačkog Sveučilšta i pravaš I. Govori hrvatski! Bog ti je daroval divni jezik hrvatski, kako ga gotovo više na svijetu nema. On je zvučan i bogat, tako da njime možeš izreći sve, što ti pamet kaže i srce osjeća. Griješiš protiv Boga i prirode, kad ne govoriš hrvatski, gdje god treba i kad ti se zgoda nadade. Govori hrvatski u kući i u javnosti, jer samo po jeziku tvome znat će svijet, da si Hrvat. Ako kažeš, da si Hrvat, a ne govoriš svojim rodjenim jezikom, onda naprosto lažeš. Ptica se pozna po perju, a čovjek po govoru. Nastoj, govoriti hrvatski što ljepše i savršenije, kao da iz najbolje knjige čitaš. Jer velika je sramota, kad kažeš, Hrvat si i ne govoriš savršeno svojim materinskim jezikom. Nemoj upletati u svoj hrvatski govor riječi tudjinske (srbijanske, turske, engleske, njemačke, talijanske ili francuske), jer tim se odaješ kao rob tudjincu, ili ne znaš svoga jezika. Uči i cijeni takodjer tudje jezike, ali govori njima samo u krajnjoj potrebi i kad si u tudjoj zemlji. U svovoj domovini, u Hrvatskoj, ne vrijedjaj majke svoje tudjim govorom. Ne čini to tudjincu za volju, koji dolazi s trbuhom za kruhom. Neka tudjinac nauči najprije hrvatski, ako se želi zakloniti u Hrvatskoj. Ako tudjinca susrećeš njegovim jezikom, on će te omalovažavati i prezirati; ako ga prinudiš, govoriti tvojim jezikom, on će te cijeniti i poštivati. Svom snagom pako poradi, neka ti porodica vazda govori samo hrvatski, neka hrvatski misli, osjeća i radi. Jer hrvatska porodica najjača je zaštita hrvatstva: jedna jednita svijesna obitelj hrvatska vrijedi za čitavu regimentu na bojnomu polju!
  0 0% 0
 • Inohrvat Inohrvat

  22.02.2016 u 15:28h

  Je li bre "novinaru", kako se "tenzije" kažu hrvatski, ako misliš bre da pišeš hrvatski?
  0 0% 0
 • Ohjooj

  21.02.2016 u 19:37h

  konačno se javnost probudila - a sad je na žalost kasno. Novinari su pisali o jadnim ljudima, očajnički tražili koju ženu i dijete da ih uslikaju i svi su plakali. Popljuvan je bio svaki komentar protiv migranata. Sada ćemo mi plakati, kad se gamad nakoti bježat ćemo isto kao i oni sada. Za prošlu vladu mi nije bilo čudno da ne brane hrvatske interese - a ovo je pravo razočaranje. Vlaho se pravi kao da ovaj problem uopće ne postoji
  1 100% 0
Pregledaj sve komentare