Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Njezino tijelo bacite psima'

Djevojci prijete smrću zbog ove fotografije: Kaznite je, želimo vidjeti krv!

Foto: Twitter
1/3
03.12.2016.
u 10:00

Hidžab je tradicionalni veo koji nosi žene islamske vjeroispovijesti, a konzervativnim muslimanima zasmetala je žena koja se usudila ne pokriti svoju glavu ili prsa

Angela al-Sheri, žena iz Saudijske Arabije primila je prijetnje smrću zbog fotografije bez hidžaba i abaje. Pod pseudonimom Sara Ahmed, korisnica Twitter objavila je fotografiju koja je izazvala burne reakcije kod ljudi. 

Hidžab je tradicionalni veo koji nosi žene islamske vjeroispovijesti, a konzervativnim muslimanima zasmetala je Angela koja se usudila ne pokriti svoju glavu ili prsa. Ubrzo je objava postala viralna na Twitteru, a neki su komentirali da žele kaznu za buntovnu al-Shehri. Drugi su pisali da žele vidjeti njezinu krv, a neki su išli do tolikih ekstrema da su poručili "ubijte je i njezino tijelo bacite psima".

Moralne osude zbog promjene načina odjevanja prešle su granicu zdravog ponašanja, kako piše Jerusalem Post. Većina stanovnika Saudijske Arabije smatra da je pokrivanje tijela važnije od života, iako sve veći broj muslimanki i ateistikinja želi skinuti hidžabe, a velik broj žena nosi ih zbog društvenih normi. 

>> Počelo ukrašavanje izloga blagdanskim poklonima, jedna trgovina stavila u ponudu Barbie s hidžabom

Komentara 20

DA
Darko22
10:45 03.12.2016.

Inače Saudijska Arabija je u vijeću ljudskih prava u UN-u, i bila je (a možda još i je) na čelu vijeća. Toliko o ozbiljnosti UN-a kao institucije.

AO
ante.oreskovic75
11:59 03.12.2016.

Primitivizam srednjeg vijeka,doba inkvizicije!Jad i bijeda Amerike i saveznika moji gledaju svoj interes i prelaze preko svega.Čemu se čude da ih njihovi saveznici tako okrutno napadaju,pristup načinu ponašanja i poštenju im je isti inače nebi bili zajedno!

LO
longvillager
12:43 03.12.2016.

A ludih li Arapa... Po njima jedino šta smiješ je džihad, "allahu akbar buuuuum!"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije