Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žestoka pucnjava

Separatisti pokrenuli ofenzivu na istoku Ukrajine. Poginulo 17 ljudi

Ukrajina
Foto: REUTERS/Valentyn Ogirenko
03.06.2015.
u 18:10

Separatisti su danas prijavili 15, a ukrajinske vlasti dvije žrtve. Neke od njih su i civilne

Nakon četiri mjeseca primirja, ruski separatisti u istočnom dijelu Ukrajine ponovno su pokrenuli ofenzivu te ugrozili primirje sporazumno potpisano u Minsku. Kako javlja Guardian, puca se na sve strane, najviše u gradu Donjecku, odnosno u Marinki, udaljenoj 15 kilometara.

Separatisti su danas prijavili 15, a ukrajinske vlasti dvije žrtve. Neke od njih su i civilne. Stani mediji pišu i da je premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk kazao da je u Donjecku primijećeno 37, a Lugansku 10 tenkova. Separatisti pak tvrde da su primirje prekinuli Ukrajinci čija je vojska bombardirala rudnik Skočinskoje u kojem je sada zarobljeno 375 rudara.

>>EU Ukrajini ponudio 'strateško strpljenje'

>>Porošenko: Ukrajinci se trebaju pripremiti za veliku rusku ofenzivu

Komentara 88

FA
Fake
18:49 03.06.2015.

Ono što su Srbi radili nama 90-ih to sada Rusi rade Ukrajincima.

KR
Krasimir
19:26 03.06.2015.

russima i srbima je tijesno u "svojim" teritorijama, pa bi da se sire , i silom !

MA
manoxxl
18:36 03.06.2015.

želim puno uspjeha ukrajinskoj vojsci u oslobađanju okupiranog teritorija od strane u 20, st. naseljene ruske manjine, potpomognute ruskom okupacijskom vojskom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije