Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nadanja, nadanja

Nadahnut Škotskom Dodik poručio: Neka se spremi Republika Srpska

Milorad Dodik
Foto: Dejan Moconja/PIXSELL
18.09.2014.
u 14:49

Milorad Dodik smatra da nakon škotskog referenduma EU nema pravo nikom zabraniti slično

Referendum o nezavisnosti Škotske pobudio je mnoge separatističke nade diljem Europe, pa tako i one u Republici Srpskoj.

- I dok se u Španjolskoj spremaju da referendumsko pitanje iz Škotske prevedu s engleskog na katalonski, ja Škotima i ostatku Britanije želim miran i dostojanstven 18. rujan, koji će sasvim sigurno postati još jedan povijesni datum. A svima poručujem - neka se spremi Republika Srpska - poručio je Milorad Dodik, prenosi Blic.

Dodik smatra da nakon ovog Europska Unija nema pravo nikome uskratiti pravo upotrebe referenduma kao oblik zaštite vlastitih prava, uključujući pravo na bolji život te kaže kako su stvorili zakonski okvir za provođenje takvog referenduma.

>>Ukrajinci Škotima: Ovo vam je prilika, iskoristite je!

>>Razjedinjeno Kraljevstvo

>>Za put u neovisnost spremno je osam regija unutar EU

>>Prve izlazne ankete: U tijesnoj borbi Škotska ostaje u Britaniji!

Komentara 56

ZA
zagreb1111111111
16:28 18.09.2014.

BIH mora uzeti svoju sudbinu u svoje ruke i izaći na referendum da žele državu s Hrvatskom . Udruženi Muslimani i Hrvati trebaju pokazati da su večina i da žele prestati biti lonac gdje će bilo tko zakuhati rat it i igrati se sa njihovim životima i životima njihove djece. Zajedništvo Hrvata i Muslimana najveća je kazna za agresore , velikosrbe, nikako Haag s par godina kazne ratnim zločincima, ali i jedino dobro rješenje za sve nas na ovom prostoru. Hrvatska kao NATO i EU članica jedina pruža prava prava svim vjerama. Biti lonac gdje neki izopačeni umovi vuku konce da ginu nevini ljudi u sredini Europe, mislim da tome treba doći kraj jednom za svagda, a posebno u BIH.

GI
giglibigli
14:59 18.09.2014.

neće eu zabranit će mu amerikanci, da ne bi možda još i rusku vojnu bazu kod banja luke kao "garant" nezavisnosti

Avatar Androkoma
Androkoma
15:15 18.09.2014.

Ode onda Vojvodina kao i Sandzak heheh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije