Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ilegalni emigranti

Na podizanju ograde u Mađarskoj rade i zatvorenici: Ograda gotova do 30. studenoga

Migrants from Syria walk along a road after crossing illegaly the border between Serbia and Hungary, near Morahalom, Hungary July 14, 2015. Hungary started building a fence along its border with Serbia to try to stop illegal migrants entering from the sou
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
16.07.2015.
u 16:41

Zatvorenici rade na sastavljanju osnovnih dijelova ograde. Ako bude bilo potrebno, u radovima na postavljanju ograde sudjelovat će i zaposleni u javnom sektoru, kazao je ministar unutarnjih poslova Sandro Pinter

Od mađarskog grada Morahaloma, gdje je u ponedjeljak počelo raščišćavanje terena za izgradnju zaštitne ograde koja bi trebala zaustaviti ilegalne emigrante da ulaze u Mađarsku, danas je novinarima prikazan dio buduće ograde.

Ista će se protezati 175 kilometara i bit će prema jednim informacijama visoka tri, a prema prvim informacijama četiri metra. Radi se o ogradi izrađenoj od materijala koji se ne može lako sjeći. U podnožju i na vrhu biti će raširena i bodljikava žica.

Prema najavama ministra obrane Mađarske Csabe Hendea, ograda bi trebala biti završena do 30 studenoga. – Na postavljanju ograde radit će 900 ljudi. Mađarske obrambene snage su spremne obaviti zadatak – rekao je Hende u Morahalomu gdje su danas započeli radovi na postavljanju same ograde.

Uz pripadnike mađarske vojske na postavljanju ograde radit će i zatvorenici u tamošnjim zatvorima. Potvrdili su to medijima direktor organizacije BV Holding Kft, koja se bavi reintegracijom osuđenika, kao i ministar unutarnjih poslova Sandro Pinter.

Zatvorenici rade na sastavljanju osnovnih dijelova ograde. Ako bude bilo potrebno, u radovima na postavljanju ograde sudjelovat će i zaposleni u javnom sektoru. Ograda je privremeno rješenje, ali i jedino koje je Mađarska mogla odmah provesti kako bi zaustavila povećan priljev ilegalnih emigranata i izbjeglica – rekao je Pinter.

Prema zadnjim podacima, ove godine je u Mađarsku nelegalno ušlo više od 81.000 emigranata, a njihov dolazak nastavlja se i dalje. Više od 80 posto njih, koji su prethodnih mjeseci podnijeli zahtjev za azil, došlo je iz Sirije, Iraka i Afganistana. Ipak, većina njih poslije nekoliko dana nastavlja put prema drugim zemljama EU.

>>Mađari počeli gradnju zida prema Srbiji dugog 175 km

>>Mađarska vojska počela radove na podizanju ograde duž granice sa Srbijom

Komentara 9

Avatar prckoostajeprcko
prckoostajeprcko
17:19 16.07.2015.

i mi bi trebali podići ogradu na našoj istočnoj granici i to najmanje 4 metra da nam se ne ponovi 90-a!!!!

BJ
Bjelovar112
19:07 16.07.2015.

bravo za Mađare !

HR
hromcan
01:26 17.07.2015.

Bravo za Mađare i mi bi trebali podići ogradu prema Srbiji tako da ih skroz izoliramo pa neka budu u svojoj srbiji koju toliko vole da sljede četnika Nilolića i četnićkog štitonošu Dačića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije