Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak

Ministri EU poručili Rusiji: Odmah prekinite napade na sirijsku opoziciju

rusija, sirija, ruski avion
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
12.10.2015.
u 16:43

U priopćenju poslanom nakon sastanka stoji da su ruski napadi na umjerene opozicijske snage "zabrinjavajući" te se odmah moraju prekinuti

Ministri vanjskih poslova Europske unije iz Luksemburga su pozvali Rusiju da odmah prekine napade na opozicijske grupe u Siriji te su zaključili da bi se zbog ruske vojne intervencije rat mogao produljiti, a šteti i traženju političkog rješenja, piše WSJ.

Visoka povjerenica za vanjsku politiku EU Federica Mogherini kazala je da ruska akcija mora biti koordinirana s drugim silama. – Inače riskiramo da bude vrlo opasna ne samo iz političkog stanovišta već i iz vojnog – kazala je Mogherini. U priopćenju poslanom nakon sastanka stoji da su ruski napadi na umjerene opozicijske snage "zabrinjavajući" te se odmah moraju prekinuti.

Pod Assadom nema trajnog mira

"Vojnom intervencijom riskira se produljenje sukoba, potkopava politički proces, otežava humanitarna situacija i povećava radikalizacija", stoji u priopćenju te se dodaje kako cilj treba biti smirivanje sukoba.

"Ne može se postići trajni mir pod sadašnjom vlašću u Siriji", naglašava EU i tako poručuje da na vlasti ne želi ostanak predsjednika Bashara al-Assada kojega službena Moskva podržava. EU je zatražio hitnu akciju da bi se zaštitili civili.

>>Putin: Što god da se dogodi, Rusija neće slati kopnenu vojsku u Siriju

>>Vladimir Putin: Ruski je zadatak stabilizirati legitimnu vladu u Siriji

Komentara 203

DU
Deleted user
16:53 12.10.2015.

Ministri EU poručili Rusiji: Odmah prekinite napade na sirijsku opoziciju ...................................................................................................................................... Svijet poručuje ministrima EU-a: Odmah prekinite napad na državu Siriju i njenog legalnog i legitimnog predsjednika Asada

ST
strsljen2013
16:53 12.10.2015.

Molimo ruse da prestanu ubijati opoziciju tj. one koji su hvatali, prodavali i davali zarobljenike, kojima je neumjerena opozicija odrubljivala glave te sravnila povijesne gradove. Gdje su nestali teroristi u cijeloj priči? Ukoliko se priča o opoziciji, da li je to izraz za manjinsku grupu u parlamentu? Ako je, što rade na fronti?

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
16:50 12.10.2015.

"Ne može se postići trajni mir pod sadašnjom vlašću u Siriji", naglašava EU čime su poručili da na vlasti ne žele ostanak predsjednika Bashara al-Assada kojega službena Moskva podržava."- - a je li? i bih želio da se raspadne EU, šta ćemo sad

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije