Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nadoknada kazne

BiH: Ratni zločinci, ako imate dovoljno novca, ne morate ići u zatvor

Zdravko Tolimir, a Bosnian Serb general convicted of genocide in the 1995 Srebrenica massacre, is escorted by U.N. security guards as he arrives in the courtroom of the the Yugoslav war crimes tribunal who delivered its judgment in his appeal case in The
Foto: Pixsell
11.08.2016.
u 00:15

Izračun se temelji na cijeni jednog zatvorskog dana od 50 eura. Iznos su platila dvojica muslimana – Amir Ćoralić i Atif Krkalić te jedan Srbin – Branko Pudić

Balkanska istraživačka mreža objavila je kako bosanskohercegovački sudovi dopuštaju mogućnost da na njima osuđeni ratni zločinci odsluženje kazne kompenziraju novčanom naknadom.

Takva je mogućnost dosad dopuštena trojici osuđenika za ratni zločin koji su dobili kazne od godinu dana ili manje.

Radilo se o pojedinačnim iznosima od oko 18.000 eura. Izračun se temelji na cijeni jednog zatvorskog dana od 50 eura. Iznos su platila dvojica muslimana – Amir Ćoralić i Atif Krkalić te jedan Srbin – Branko Pudić. Praksa je dopustiva u oba entiteta.

Za ovakvu mogućnost u Federaciji BiH granica je presuda od maksimalno jedne godine, dok je u Republici Srpskoj ta granica samo šest mjeseci pa je to vjerojatno i razlog što tamo nije zabilježen nijedan takav slučaj.

>> 'Da mi je u Hrvatskoj toliko loše, otišao bih u Srbiju'

Komentara 4

Avatar deziderij
deziderij
07:37 11.08.2016.

Tko ima dovoljno novca čak niti ne dođe pred sud. Kod nas plaćaju i daju mito s opljačkanim novcem za koji bi trebali odgovarati i biti osuđeni. U zemlji nemogućih mogućnosti i mogućih nemogućnosti sve je moguće i sve je normalno a Bosna se po tom pitanju uopće ne razlikuje - tamo je još gore.

IS
istri
10:27 11.08.2016.

HR: lopovi ako imate novca ne morate u zatvor. razlika sto zlocinci ubijaju narod a ovi drugi nakon Toga prezivjele pokradu.

Avatar maxist
maxist
12:26 11.08.2016.

hrvatska praksa kaže da se lopove,ubojice i kriminalce od formata čuva "kao zjenicu oka svog"....država je njihova a izmjene i dopune svih zakona se rade po narudžbi šefova i u njihovom interesu ......Ostali se blokiraju, ovrše i otjeraju na most ili si sami presude........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije