Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIJANA PETIR:

'Zbog aljkavog rada Ministarstva nepovratno je izgubljeno 50 milijuna eura'

Marijana Petir
Foto: Marko Prpić/Pixsell
01.09.2014.
u 18:18

Kao najveći problem rada kao europarlamentarke, Petir je spomenula nedostatak komunikacije s ministrom i Ministarstvom poljoprivrede

Konferencijom za novinare zastupnice u Europskom parlamentu Marijane Petir (HSS) u Sisku je počeo djelovati njezin regionalni ured. Istodobno je obilježen i početak rada ureda Osijeku, a najavljeno je skorašnje otvaranje ureda u Bjelovaru i Splitu te središnjeg ureda u Zagrebu.

- Nauštrb manjeg broja mojih asistenata u Bruxellesu, u tim će se uredima zaposliti osam mladih, sada nezaposlenih osoba. Uredi će ponajprije služiti za bolje informiranje  građana, ali i udruga civilnog sektora o radu Europskog parlamenta i njegova Odbora za poljoprivredu, ali će to biti i mjesto gdje će svi moći iznijeti svoje prijedloge i inicijative. Ured u Sisku svojom će djelatnošću pokrivati više županija središnje Hrvatske i Zagreb, a radit će svakodnevno od 8 do 12 sati - rekla je Petir.

Kao najveći problem rada kao europarlamentarke, Petir je spomenula nedostatak komunikacije s ministrom i Ministarstvom poljoprivrede.

- Zbog aljkavog rada Ministarstva, nepovratno je ove godine izgubljeno 50 milijuna eura jer je program ruralnog razvoja vraćen na doradu. Očito Ministarstvo ne štiti interese seljaka i ribara. Još uvijek ne koristimo mogućnosti koje nam pruža članstvo u Europskoj uniji jer nemamo prave inicijative u pravo vrijeme - zaključila je Marijana Petir.

>> Marijana Petir u Odboru za poljoprivredu Europskog parlamenta

>> Bandić Marijani Petir dao prostor od 40 kvadrata za samo 200 kuna

Komentara 8

SU
suncesmokvemaslina
19:35 01.09.2014.

ništa mi nemamo od članka u novinama .Kada će i hoće li netko odgovarati za nerad? učinite nešto!

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
18:39 01.09.2014.

Očito Ministarstvo ne štiti interese seljaka i ribara. Ne znam cemu tu cudjenje, to je tako od pokusaja uvodjenja ZERPA (ako ne i prije) do danas. Ministarstva stite svoje fotelje i interese, osim ako ih mediji i javnost ne upozoree da bi neradom iste mogli izgubiti, a to se bas ne dogadja.

AN
Android
19:05 01.09.2014.

MinistarJakovina mi izgleda začuđeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije