Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pismo Milanoviću:

'Pročistač otpadnih voda sumnjiv je projekt, zaustavite ga ili ćemo zvati USKOK'

Zoran Milanović
Patrik Macek/PIXSELL
23.04.2014.
u 12:50

"Ukoliko se premijer ogluši na zahtjev Siščana inicijatori otvorenog pisma pokrenut će 24. travnja akciju potpisivanja peticije protiv izgradnje pročistača", pišu iz Nacionalnog foruma.

Član Predsjedništva Nacionalnog foruma dr. Viktor Simončić je u otvorenom pismu od premijera Zorana Milanovića zatražio da se zaustavi projekt izgradnje pročistača otpadnih voda u Sisku "ili će zvati USKOK".

"Iako načelno pozdravljaju projekt izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, članovi Inicijative građana za održivi razvoj Siska, Sisačkog foruma i Nacionalnog foruma smatraju da nije jasno je li to uistinu korisna investicija te od premijera Zorana Milanovića traže da se izgradnja zaustavi dok se ne utvrdi je li projekt realan i tehnološki neupitan. Pribojavaju se, također, da će puštanje u pogon pročistača otpadnih voda biti ozbiljan financijski teret na plećima siromašnih Siščana", piše u otvorenom pismu, izvijestio je Nacionalni forum u priopćenju naslovljenom "Pročistač otpadnih voda u Sisku sumnjiv je projekt, zaustavite ga ili ćemo zvati USKOK".

Pokreću potpisivanje peticije

"Ukoliko se premijer ogluši na zahtjev Siščana, ne zatraži hitnu provjeru ulaznih parametara i troškova koje će nakon puštanja uređaja u pogon imati građani Siska te s tim podacima upozna javnost, inicijatori otvorenog pisma pokrenut će 24. travnja akciju potpisivanja peticije protiv izgradnje pročistača. Inicijatori priznaju da lokalna vlast, predvođena gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček iz SDP-a, ulaže dosta napora da umanji štetu nastalu u vrijeme vlasti HDZ-a u tom gradu te da projekt izvede na najprihvatljiviji način, ali smatraju da to nije dovoljno", dodaju u otvorenom pismu premijeru.

U otvorenom pismu su napisali i da, ako se pokaže da su njihove sumnje u isplativost projekta imalo opravdane, "zatražit će da čitavu stvar provjere USKOK i DORH, odnosno da utvrde ne radi li se pokušaju da se pod krinkom brige za okoliš stekne neka protuzakonita dobit".

>>Gabrić: Gospodarska nam je politika svedena na cijeđenje iscijeđenog limuna

>>'Pod hitno nam treba etički kodeks u politici!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije