Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sedmi Sajam poslova

Posao u HS Produktu žele i frizeri, ali oni bi brusače i alatničare

posao
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
30.10.2014.
u 13:15

Karlovčani su se interesirali za mogućnosti zaposlenja u EU, a mlade djevojke željele su vidjeti kako se može ući u vojsku ili policiju

Ovogodišnji sedmi Sajam poslova kojeg je Zavod za zapošljavanje organizirao u Domu HV Zrinski privukao je mnogo zainteresiranih koji su tražili posao, ali i tvrtki u potrazi za kvalitetnim kadrovima, ali i reklamom.

Cjeloživotno učenje

–Pozdravljam čelnike Grada i Županije, prve ljude gradskih i državnih tvrtki i institucija, a poseban pozdrav upućujem svim nezaposlenima, kao i učenicima i studentima koji će tek biti u prilici potražiti posao – rekao je predstojnik karlovačkog HZZ-a Žarko Vukobrat prilikom svečanog otvaranja.Naglasio je kako sajam organiziraju da bi se na jednom mjestu vidjelo što je moguće više mogućnosti za zaposlenje.

Želja organizatora je i učvrstiti svijest potrebe cjeloživotnog učenja, kako bi se podigle osobne kompetencije i konkurentnost kod traženja novog posla. Zanimljivo je da se mnoštvo mladih djevojaka i školarki okupljalo oko štandova Ministarstva obrane i unutarnjih poslova.

Urazgovoru s tražiteljima poslova doznali smo i da mnogi traže informacije o mogućnosti zaposlenja u drugim zemljama Europske unije. Ponovno je, kao i posljednjih nekoliko godina, gužva bila pred štandovima velikih metalskih tvrtki poput HS Produkta i Alstoma.

–Interes za posao pokazuju mnogi, među njima čak i frizeri, laboratorijski tehničari i ekonomisti. Nismo uzimali njihove životopise jer nam takvi kadrovi zaista ne trebaju. Nakon Nove godine trebat ćemo inženjere strojarstva.

Zapošljavanje će slijediti trendove proizvodnje s novim tehnologijama i robotizacijom. Imat ćemo potrebu za eksperte brusače i alatničare – rekla je Draženka Lipšinić iz HS-a.

Dožupan Josip Šafar naglasio je da s 9973 nezaposlena u županiji možemo djelomično biti zadovoljni, jer je za izlazak iz recesije potrebno tu brojku još smanjiti.

Obveza za nezaposlene

– Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko od tih deset tisuća nezaposlenih danas nije ni došlo na sajam. Obilazak ovakvih manifestacija u nekim zemljama EU je obaveza za nezaposlene – rekao je Zlatko Kuzman iz Hrvatske gospodarske komore.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije