Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ceste Sisak u svjetlu afera

“Na natječajima ne prolazimo čak ni s povoljnijom ponudom”

Direktor Cesta Sisak, Mario Mioković
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
22.08.2014.
u 10:21

Vlasnički odnosi neka se rješavaju sudskim putem, kaže direktor Mario Mioković

Sporna kupoprodaja Cesta Sisak i nedavno priznanje Željka Žužića u istražnom postupku o davanju mita županici Marini Lovrić Merzel za kupnju udjela u toj tvrtki, negativno se odražavaju na poslovanje i egzistenciju 143 zaposlena.

Jedna plaća kasni

– Sve nam to predstavlja teret u normalnom poslovanju, pa ispada da smo mi žrtva politizacije slučaja. Nama je važno da radimo i poslujemo, a vlasnički odnosi neka se rješavaju sudskim putem. Nažalost, sada ispada da smo nepoželjni izvođači radova, iako se uporno borimo da već gotovo propalu tvrtku postavimo na noge. Spasili smo je od stečaja, gubitke od 26 milijuna kuna iz 2011. godine smo smanjili na lanjskih 11 milijuna. U planu nam je da za tri godine poslujemo bez gubitaka. Plaće isplaćujemo sve redovitije i još zaostaje samo jedna plaća. Međutim, nitko nam ne želi pomoći, ni država, ni Županija, ni Grad Sisak - požalio se direktor Mario Mioković. Svoju tvrdnju potkrepljuje podatkom kako su konkurirali na natječaju Grada Siska s povoljnijom ponudom od konkurenta, tvrtke Mežnar, ali je natječaj poništen. I drugi natječaj, gdje su, kako kaže, također dali povoljniju ponudu, ponovo je poništen.

Šljunčara je precijenjena

Dok nisu podmirili porezni dug državi od 4,5 milijuna kuna, Ceste Sisak su se mogle pojavljivati samo kao podizvođač radova. Sada, kada je dug podmiren, direktor Mioković najavljuje ravnopravno sudjelovanje u javnoj nabavi i konkuriranje za glavnog izvođača radova. Inače, kao podizvođač Cesta Karlovac, sisačka tvrtka održava čak 1143 kilometra državnih, županijskih i lokalnih prometnica. Za vrijednost šljunčare u Čiču kaže da je u medijima bila precijenjena. Navodi da zalihe šljunka iznose 1,5 milijuna kubika, te da se prodajom može ostvariti dobit od 1,5 milijuna kuna na godinu ili 10 posto od ukupne dobiti tvrtke.

Komentara 4

DA
dadicadada
15:48 24.08.2014.

Čestitke gdinu Mariu, vjerujem da nije bilo lako dignuti se iz ničega i smanjiti gubitke , primjer i gradu i Županiji , tako se radi i posluje, tako se zaista propala tvrtka postavlja na noge.

19
1995josip
22:05 24.08.2014.

Propjevao je Žužić , onda treba poništiti privatizaciju Cesta Sisak ! Dok je bio župan pokojni Đuro Brodarac , radnici su imali i 7000 kuna osobni dohodak i još redovito , a kada je došla najbogatija SDP županica ( koja je još uvijek u zatvoru zbog raznih lopovluka ), radnicima je plača spala na 2000 kuna i još kasni !! Zato županica ima stan u elitnom dijelu Zadra , stan koji je kupila , odnosno kupio joj stan Željko Žužić koji je propjevao o toj uspješnoj prodaji Cesta Sisak ! Nije to Marina mogla napraviti bez blagoslova SDP kokošinjca , svi su je pratili na dernecima i balovima po šumama i vikendicama oko Siska i Petrinje gdje su gosti bili Stipe i Ivo obadva lijeva predsjednika , favoriti partije SDP .

TR
trlepastuhovic
08:47 25.08.2014.

Dok mu sugrađani kopaju po smeću drug Mioković ide na safarij u Afriku. Ujedno se šepuri po lovačko-popovskim krugovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije